Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Τα σχέδια της ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίηση και για τεχνητά αδιέξοδα πέφτουν στο κενό

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Τα σχέδια της ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίηση και για τεχνητά αδιέξοδα πέφτουν στο κενό
Δεν του βγήκε του Μητσοτάκη το αφήγημα περί δήθεν κατάρρευσης της διαπραγμάτευσης και προσέφυγε στο δόγμα νόμος και τάξη είπε η κα.Σβίγκου
Για σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης και για πρόκληση τεχνητών αδιεξόδων κατηγόρησε τη ΝΔ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη τόσο στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της αποκομιδής των απορριμμάτων όσο και στη συγκέντρωση των αστυνομικών υπαλλήλων στα Εξάρχεια, η οποία απαγορεύτηκε.
«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έκλεισε ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο για τη χώρα και από την αντίδραση και του διεθνούς Τύπου και των αγορών, βλέπουμε ότι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις και της κυβέρνησης και του κόμματος ότι πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για αλλαγή σελίδας και με μεγαλύτερη αισιοδοξία να  σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα για τη χώρα.
Το πρώτο είναι αυτό.
Το δεύτερο είναι ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τις εξελίξεις στο χώρο της καθαριότητας και με τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω κατ’ αρχήν ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή και άκουσαν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και προσπάθησαν μέσα στα όρια που προσδιορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα να δώσουν μια λύση.
Μια λύση η οποία και θα ικανοποιεί το δίκαιο μέρος των αιτημάτων αλλά και που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον.
Με τη ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή κατ’ αρχήν παρατείνονται οι συμβάσεις, οι άνθρωποι αυτοί δεν χάνουν τη δουλειά τους, δεύτερον, έχουν προκηρυχτεί 2.500 μόνιμες θέσεις εργασίας και ανάλογα με τα αιτήματα των δήμων, γιατί είναι οι δήμοι αυτοί οι οποίοι οφείλουν να πουν ποιες είναι οι ανάγκες τους και ανάλογα να προκηρυχθούν θέσεις με το ΑΣΕΠ, οπότε θα υπάρξουν και περισσότερες θέσεις στην καθαριότητα των ΟΤΑ και, τρίτον, βέβαια υπάρχει και η μοριοδότηση των συμβασιούχων.
Οπότε με αυτή την έννοια θεωρώ ότι μπορεί να λυθεί αυτό το μεγάλο ζήτημα.
Θα πρέπει και το συνδικαλιστικό κίνημα να κατανοήσει τα όρια που θέτει ο νόμος και τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση και να μην λειτουργεί, είτε ηθελημένα, είτε άθελά του, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ΝΔ και όλων όσοι θα ήθελαν ιδιωτικά συμφέροντα να εισβάλουν στο χώρο της καθαριότητας» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Star η κα.Σβίγκου, τονίζοντας ότι είναι πρωτάκουστο « κ. Μητσοτάκης να καλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και την ίδια στιγμή να μην τον ακούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του και να ψηφίζουν υπέρ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ».
Όσον αφορά το θέμα της απαγόρευσης της συγκέντρωσης των αστυνομικών υπαλλήλων στα Εξάρχεια, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΑΣΥ δεν βρίσκεται απλώς σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ, αλλά λειτουργεί ως εντολοδόχος της ΝΔ».
«Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε ότι τα σχέδια της ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίηση και για δημιουργία τεχνητών αδιεξόδων πέφτουν στο κενό.
Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία τους έχει καταλάβει» είπε η κα.Σβίγκου η οποία ερωτηθείσα αν υπάρχει πράγματι τέτοιο θέμα παρέπεμψε για την απάντηση στη ΝΔ.
«Αυτό είναι κάτι το οποίο οφείλει να το απαντήσει η ΝΔ.
Αλλιώς εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο οι αστυνομικοί  μέσα στον Ιούνιο, επειδή  έχουν λύσει όλα τα συνδικαλιστικά τους προβλήματα, η δε αστυνομία έχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα αποφασίζουν να κάνουν συγκέντρωση στα Εξάρχεια, ακολουθώντας τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, αφού δεν του βγήκε το οικονομικό του αφήγημα περί δήθεν κατάρρευση της διαπραγμάτευσης, στη συνέχεια προσέφυγε στο γνωστό του δόγμα, νόμος και τάξη» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingn

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης