Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ: "Όχι" στο να προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα από τα υπόλοιπα βήματα

Ανδρουλάκης στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ:
Τι ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ)
Να μην προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα από τα άλλα βήματα, που είναι η ενοποίηση του ιστορικού αφηγήματος, η συγκρότηση ενός θεσμικού κόμματος και η διαμόρφωση ενός προγράμματος λύσεων, πρότεινε εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗ.ΣΥ).
Όπως είπε, «όσον αφορά το νέο φορέα η  άποψη μου είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε τέσσερα βήματα:
Πρώτα πρέπει να υπάρξει ενοποίηση του ιστορικού αφηγήματος της παράταξης.
Το δεύτερο είναι, να υπάρξει ένα θεσμικό κόμμα το οποίο πραγματικά θα σέβεται τα μέλη, τα στελέχη του και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί.
Tο τρίτο είναι το πρόγραμμα λύσεων.
Πρέπει να έχουμε καθαρές λύσεις, να καταλάβει ο πολίτης ότι αυτό που του λες δεν είναι ένα ρητορικό σχήμα, αλλά κάτι που αλλάζει τη ζωή του και φέρνει την αξιοκρατία.
Τέλος για την εκλογή από τη βάση, θεωρώ παράλογο να προηγηθεί από τα τρία παραπάνω βήματα, μακριά από τις ανάγκες της εποχής».
Σημείωσε δε, πως υπάρχουν δύο κυρίαρχες επιλογές, εξηγώντας «ή αυτή η προσπάθεια θα εξελιχθεί σε σωσίβιο διάσωσης του παλιού πολιτικού συστήματος ή σε μια περιπέτεια ιδεών για να γίνουν κυρίαρχες οι δυνάμεις της προόδου στην ελληνική κοινωνία».
Ακόμη, κάλεσε τους νέους να μετρήσουν τις αντοχές τους, τους παλαιότερους να σκεφθούν ότι το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου το έκανε μεγάλο η πραγματική αμφισβήτηση του κατεστημένου και όχι οι μικροσυμβιβασμοί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική κατάρρευση του 2012.
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ το "πλήγωσαν" η «απαράδεκτη αλαζονεία στελεχών του, το ισχυρό πελατειακό καθεστώς και οι γκρίζες σχέσεις στελεχών με οικονομικά συμφέροντα».
Κάνοντας αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως μπερδεύει τον εθνορομαντισμό του ΠΑΣΟΚ με τον εθνικολαϊκισμό.
Για τη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη σημείωσε ότι προσπαθεί να "καπηλευθεί" την προίκα του Κ. Σημίτη.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «πρέπει να αγωνιστούμε για να εξορθολογήσουμε το δημόσιο διάλογο και να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι το σχέδιο που προτείνουμε για την Ευρώπη, το κράτος και τις αγορές είναι όπλο στα χέρια των πιο αδύναμων και των νέων για να αντιμετωπίσουν τις αδικίες και τις ανισότητες.
Χρειαζόμαστε νέο πλούτο για να μειώσουμε την ανεργία αλλά και ένα σύστημα διαφάνειας για να διαχειριστούμε το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων πολιτών.
Ας μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση των κόκκινων δανείων είναι ίσως η μεγαλύτερη μεταφορά εθνικής περιουσίας από την εποχή της μικρασιάτικης καταστροφής.
Χρειαζόμαστε συνέπεια και ηθικοποίηση της πολιτικής».
Περαιτέρω ανέφερε πως «ο στόχος της σοσιαλδημοκρατίας ήταν η ΕΕ να γίνει φάρος κοινωνικής δικαιοσύνης, ειρήνης, ευημερίας, πλουραλισμού και ισότητας ώστε να ακολουθήσει και ο υπόλοιπος κόσμος.
Δυστυχώς αυτό δεν έχει συμβεί.
Η άνοδος της μισαλλοδοξίας, η άνοδος του εθνικισμού και τα μειωμένα αντανακλαστικά απέναντι στην αδικία έχουν κυριαρχήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης