Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκαλάκης στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ: "Όχι" στην αναπαλαίωση – "Ναι" στην ανανέωση

Ξεκαλάκης στο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ:
Eίναι η ώρα εντός του 2017 των πράξεων για τη δημιουργία του νέου φορέα με καθαρές λύσεις και αποφάσεις, τόνισε ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης
«Ναι» στην ανανέωση και «όχι» στην αναπαλαίωση, είπε ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ, Στ. Ξεκαλάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Έκανε αναφορά στο ότι δεν πέρασε η άποψη του για ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ανοιχτή, αντιπροσωπευτική διαδικασία και σημείωσε «βιώσαμε σκηνές που προσβάλλουν στην ιστορία και θίγουν τη δημοκρατική λειτουργία».
Κατά τον ίδιο είναι αρνητικό στοιχείο η απουσία της πλειοψηφίας των στελεχών που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του 2015.
Αναφερόμενος στη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα εξέφρασε την αντίθεση του σε «καρικατούρες τύπου της Ένωσης Κέντρου», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια ενιαία σύγχρονη ισχυρή πολιτική δύναμη, με την προοπτική της διακυβέρνησης που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες των πολιτών.
Ζήτησε δε, να υπάρξουν καθαρές απαντήσεις με πράξεις, προς τους πολίτες, εκτός  αν «κάποιοι στη Συμπαράταξη προσβλέπουν σε κάποια μικρή βελτίωση του ποσοστού και λίγων βουλευτών παραπάνω».
Όπως είπε, «η συντριπτική πλειοψηφία δεν περιμένουμε να κερδίσουμε εξαργυρώνοντας τη στήριξη στο κόμματος και δεν δεχόμαστε το πηδάλιο της επόμενης κυβέρνησης να παραδοθεί στη δεξιά».
Σημείωσε ότι είναι η ώρα εντός του 2017 των πράξεων για τη δημιουργία του νέου φορέα με καθαρές λύσεις και αποφάσεις, τόνισε πως το ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να γίνει πριν από το τέλος του 2017, αλλά και πως αν προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής αυτό  είναι «άλμα στο κενό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης