Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία Μπαλάφα στο Κιλκίς – Σειρά επαφών για ζητήματα που άπτονται του προσφυγικού

Περιοδεία Μπαλάφα στο Κιλκίς – Σειρά επαφών για ζητήματα που άπτονται του προσφυγικού
Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, διαπίστωσε ότι η κατάσταση στην ανοιχτή  δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα είναι αρκετά ικανοποιητική
Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, επισκέφτηκε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Κιλκίς.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 30/6 ο κ. Μπαλάφας, ο οποίος συνοδευόταν από τον δήμαρχο Παιόνιας, Χρ. Γκουντενούδη, ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους της ταξιαρχίας που έχει υπό την ευθύνη της τη δομή, για τις συνθήκες διαβίωσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους περίπου 450 πρόσφυγες και μετανάστες - στην πλειοψηφία τους Σύροι - που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή.
Ο κ. Μπαλάφας διαπίστωσε ότι η κατάσταση στην ανοιχτή αυτή δομή είναι αρκετά ικανοποιητική καθώς και οι συνθήκες στέγασης και παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ενώ πλέον δεν υπάρχει μαζική σίτιση αλλά οι πρόσφυγες παίρνουν ένα ποσό και κάνουν τις δικές τους αγορές, διοχετεύοντας έτσι και μια ρευστότητα οικονομική στην τοπική αγορά.
Παρέχονται επίσης, προγράμματα ψυχαγωγίας για τα παιδιά και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Στη συνέχεια,  ο κ. Μπαλάφας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Βεργίδη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου συζητηθήκαν κυρίως τα ζητήματα που άπτονται του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την επίδραση που έχει στην περιοχή, ενώ διαπιστώθηκε η διαχρονική προσφορά και συνεργασία των κατοίκων πρώτα από όλα, αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλων κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήτων που έχουν δείξει μια αξιέπαινη αλληλεγγύη και κατανόηση. Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλο Τονικίδη στο Επιμελητήριο.
Στη συνέχεια ο κ. Μπαλάφας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Κιλκίς όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
Τέλος, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τον Σύλλογο OMNES, τον οποίο εξήρε για τον αποτελεσματικό και αξιέπαινο τρόπο, με τον οποίο δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της εξεύρεσης διαμερισμάτων και της εγκατάστασης σε αυτά προσφύγων και μεταναστών, με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι διοχετεύονται μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης