Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (ΝΔ): Νέες περικοπές συντάξεων και μετά το 2019 λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων

Βρούτσης (ΝΔ): Νέες περικοπές συντάξεων και μετά το 2019 λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων
Εκτός από την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων των ασφαλιστικών ταμείων από τα 10,492 δισ. ευρώ το 2014, στα 22,492 δισ. ευρώ, υπάρχουν και κρυφά ληξιπρόθεσμα
Την εκτίμησή του ότι θα υπάρξουν νέες περικοπές 18% στις συντάξεις και μετά το 2019 εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Σε συνέντευξη του στη Βραδινή της Κυριακής τονίζει ότι « οι περικοπές συντάξεων από 1/1/19 δεν θα είναι οι τελευταίες».
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εφεύρημα της προσωπικής διαφοράς στήθηκε για να γίνει οριζόντια μείωση στους σημερινούς συνταξιούχους, πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και για περαιτέρω μειώσεις 2,1 δισ. στο Ασφαλιστικό, μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή της», σημειώνει ο πρώην υπουργός Εργασίας.
Αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση προαναγγέλλει ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει «δύο ιδιαίτερα θετικές διαρθρωτικές αλλαγές, που είχαν δρομολογηθεί από τον ίδιο, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια ανέστειλε». Πρόκειται για την απλοποίηση και κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, και επιπλέον για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του συνδικαλιστικού νόμου.
Ο κ. Βρούτσης αναφέρει, επίσης, ότι πέρα από την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων των ασφαλιστικών ταμείων από τα 10,492 δισ. ευρώ το 2014, στα 22,492 δισ. ευρώ, υπάρχουν και άλλα κρυφά ληξιπρόθεσμα μέχρι 5.000 ευρώ, που η κυβέρνηση αποκρύπτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης