Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης κατά Χουλαριάκη: Αφού ήξερε ότι δεν θα είχαμε τώρα QE και μέτρα για το χρέος γιατί δεν το έλεγε;

Φίλης κατά Χουλαριάκη: Αφού ήξερε ότι δεν θα είχαμε τώρα QE και μέτρα για το χρέος γιατί δεν το έλεγε;
Πιστεύω όσα συλλογικά εκπονεί και λέει η κυβέρνηση υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη για τη δήλωση του ότι «όλοι ξέραμε πως δεν θα είχαμε τώρα μέτρα για το χρέος και το QE» εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος αφού υποστήριξε πως ο ίδιος δεν γνώριζε, διερωτήθηκε γιατί ο κ.Χουλιαράκης δεν το είχε πει νωρίτερα.
«Ο κ. Χουλιαράκης γιατί τα έλεγε, αφού τα ήξερε;
Ως υπεύθυνος των Οικονομικών το ήξερε;
Μου κάνει εντύπωση.
Εγώ δεν το ήξερα.
Πιστεύω όσα συλλογικά εκπονεί και λέει η κυβέρνηση.
Αλλά, επειδή πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό κάποια στιγμή, το πιθανότερο είναι να είχαμε θέσει στόχους που ήταν υπεράνω του συσχετισμού δύναμης» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Φίλης.
Ερωτηθείς μήπως συνολικά η κυβέρνηση είχε λάθος στρατηγική και έπρεπε εξ αρχής να θέσει ως προτεραιότητα την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη και όχι τη ρύθμιση του χρέους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει συλλογικά η κυβέρνηση.
«Είναι σαφές ότι δεν πήραμε υπόψιν τον συσχετισμό δύναμης που υπήρχε στην Ευρώπη, με τους δανειστές, ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ήταν χρονιά εκλογών» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος διαφώνησε και με την τοποθέτηση Χουλιαράκη – Παπαδημητρίου ότι η κυβέρνηση πρέπει να κηρύξει την ιδιοκτησία του προγράμματος.
«Μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, με βάση ένα πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2015, σκληρό πρόγραμμα λόγω της συμφωνίας του καλοκαιριού.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, λέγαμε ότι αυτό δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το υιοθετούμε.
Δεν θα αμφισβητήσω το δικαίωμα σε κάποιον να λέει την προσωπική του άποψη.
Αλλά, η συλλογική θέση της κυβέρνησης είναι αυτή με την οποία εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015» είπε ο κ.Φίλης αναφέροντας ότι δεν ηγείται εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν είμαι αρχηγός αντιπολίτευσης, ούτε αρχηγός ομάδας, είμαι ένα μέλος της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου δίνεται η δυνατότητα από το πλαίσιο δημοκρατίας, το οποίο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράζω την άποψή μου» υποστήριξε ο κ.Φίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης