Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι τα πράγματα είναι όπως θα θέλαμε

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι τα πράγματα είναι όπως θα θέλαμε
Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία, στο επίκεντρο η ασφάλεια και οι εγγυήσεις
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σήμερα στην Ελβετία για το Κυπριακό, με το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας να παραμένουν στο επίκεντρο των συζητήσεων, αν και οι έως σήμερα εξελίξεις δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.
«Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι τα πράγματα είναι όπως θα θέλαμε να ήταν» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών διαπραγματεύσεων, αποδεικνύοντας την απογοήτευση της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, M. Akinci υποστήριξε ότι «εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».
Σε δηλώσεις του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε επικριτικός κατά της πρωτοβουλίας του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Espen Barth Eide, ο οποίος κατέθεσε την ιδέα για έλευση στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας.
Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ έκανε λόγο για «κάποιους που δεν θέλουν να κάνουν τη διαπραγμάτευση πάνω στις δύο συνθήκες, εγγυήσεων και στρατευμάτων, και βιάζονται, είτε γιατί δυσκολεύονται να κάνουν τη διαπραγμάτευση, είτε γιατί δεν θέλουν να κάνουν τη διαπραγμάτευση επί του συγκεκριμένου, είτε γιατί θέλουν να φέρουν τους πρωθυπουργούς ενώπιον τετελεσμένων, είτε για να σφραγίσουν ότι δεν έγινε μέχρι το τέλος διαπραγμάτευση».
«Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει» διαμήνυσε ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας ότι «η ελληνική πλευρά επιμένει, θέλει, επιδιώκει και εργάζεται σε υπάρχοντα, πραγματικά αποτελέσματα και λύση πάνω στο Κυπριακό».
Σήμερα η Διάσκεψη θα συνεχιστεί στις 11:00 το πρωί  με τη συζήτηση για την εσωτερική πτυχή της λύσης ενώ μία ώρα αργότερα, στις 12, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης