Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Σταθερή μείωση στα ποσοστά ανεργίας - Πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις

Αχτσιόγλου: Σταθερή μείωση στα ποσοστά ανεργίας - Πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις
H υπουργός Εργασίας αναφέρεται στα στοιχεία του συστήματος Εργάνη για την απασχόληση
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη μείωση της ανεργίας στο 21,7%, τον Απρίλιο, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τόνισε ότι έχει καταγράψει πτώση της τάξης περίπου του 2%.
Αναφερόμενη στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ για τον Ιούνιο, ανέφερε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 40.599 θέσεις εργασίας, κάνοντας λόγο για την καλύτερη επίδοση, από το 2001 μέχρι σήμερα.
Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, (Ιανουάριος-Ιούνιος), δημιουργήθηκαν περί τις 260.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας στο 21,7%.
Η υπουργός Εργασίας σημείωσε, ότι «θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι σε πανηγυρισμούς, μιας και η ανεργία στην Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Εργάνη: Σημαντική βελτίωση στη μισθωτή απασχόληση τον Μάιο του 2017 - Στις 264 χιλ. οι προσλήψεις

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφηκε το μήνα Μάιο, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 89.534 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
Η επίδοση του Μαΐου 2017 είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαΐου από το 2001 έως σήμερα.
Επίσης, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου πενταμήνου του έτους 2017 διαμορφώνεται στις 215.304 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου πενταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Μαΐου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 264.587, ενώ οι αποχωρήσεις σε 175.053.
Ωστόσο, οι μισές νέες προσλήψεις αφορούν ελαστικές μορφές εργασίας.
Ειδικότερα από τις 264.587 προσλήψεις, οι 134.364 είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης και οι 130.323 αφορούν μερική απασχόληση και εκ περιτροπής απασχόληση.
Συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 924.321 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 709.017.
Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε:
H θετική δυναμική στην αγορά εργασίας διατηρήθηκε και τον Μάιο.
Η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα είναι κομβικής σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αποτελεί το βασικό κοινωνικό πρόβλημα για τη χώρα μας.
Χωρίς θριαμβολογίες, συνεχίζουμε την προσπάθεια με σχέδιο και επιμονή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης