Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Φίλης: Χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε λεηλασία της χώρας

Ν. Φίλης: Χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε λεηλασία της χώρας
Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης
«Χωρίς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε λεηλασία της χώρας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, σε συνέντευξή του στον «Σκάι», σημειώνοντας παράλληλα ότι η   υπόθεση του χρέους της χώρας δεν έχει τελειώσει.
Εκτίμησε δε, πως μέσω του χρέους θα υπάρξουν προσπάθειες ελέγχου της οικονομικής και πολιτικής ζωής, αλλά και ότι το ζήτημα αυτό «μπορεί να παλευτεί».,
Ο ίδιος, σχολιάζοντας  δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τη συνέχιση της εποπτείας και μετά το 2018, χαρακτήρισε ως θετική τη λήξη του μνημονίου το 2018, ενώ  τόνισε τη σημασία του «τρόπου εξόδου» από αυτό, λέγοντας «θα είναι εξασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις, θα υπάρχει προστασία των φυσικών πόρων; θα είναι παραγωγικές οι επενδύσεις ή θα είναι "τοποθέτηση χρημάτων" στην Ελλάδα;».
«Στόχος είναι να κερδίσουν οι πολίτες», όπως είπε.
Αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων εκτίμησε ότι αυτό θα είναι υπονομευτικό, ακόμα κι αν υπάρξει η όποια ανάπτυξη, αλλά και ότι το ύψος τους θα εξαρτηθεί από τη ρύθμιση του χρέους.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό, χαρακτήρισε «βαρύ» το διάστημα των 99 ετών της υπαγωγής δημόσιων αγαθών στο Υπερταμείο, θέτοντας και το θέμα του ύψους της αμοιβής των στελεχών του.
Σε ερώτηση για τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Δ. Καμμένο, σημείωσε ότι «είναι ένα θέμα που με την ψήφο μου έκρινα στην Βουλή», ενώ για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π.. Καμμένο, ανέφερε δεν παραβίασε κάποια δεοντολογία και ότι το μείζον θέμα είναι  σε ποιόν ανήκει ένα τεράστιο φορτίο ναρκωτικών και τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της δικαστικής έρευνας και «αν προκύψουν στοιχεία  να τα δει η Βουλή».
Ερωτηθείς για τον υπουργό αναπληρωτή Υγείας Π. Πολάκη και τη Δικαιοσύνη, αφού ανέφερε πως η Δικαιοσύνη δεν είναι διαπλεκόμενη, πρόσθεσε «βλέπω, όμως, ότι λαμβάνονται ορισμένες αποφάσεις που δεν νομολογούν, αλλά νομοθετούν εν τοις πράγμασι».
Αναφερόμενος στον Γ. Βαρουφάκη,  είπε ότι δεν ήταν εν γνώσει του ένα τέτοιο σχέδιο και δεν ήταν αναγκαίο να το γνωρίζει, κρίνει λογική την εξέταση διαφόρων σεναρίων, ενώ για το αν η κυβέρνηση κάλυπτε ένα τέτοιο σχέδιο, είπε «δεν το εφαρμόσαμε».
Τέλος, με αφορμή τη Σύνοδο του G20, σημείωσε ότι έγιναν δύο Σύνοδοι, εκείνη των υπευθύνων για την κρίση και εκείνη των κινημάτων, χαρακτήρισε ως μείζον την κινητοποίηση 100.000 διαδηλωτών λέγοντας ότι «αν γινόταν στην Ελλάδα, η ΝΔ θα έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε "Εξαρχιστάν"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης