Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Erdogan – Μπορούμε να ανταποκριθούμε στο οτιδήποτε στο Αιγαίο

Βίτσας: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Erdogan – Μπορούμε να ανταποκριθούμε στο οτιδήποτε στο Αιγαίο
Η Τουρκία έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και προσπαθεί να εξάγει μια ρητορική έντασης που δεν πιάνει είπε ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα του Erdogan και στη ρητορική έντασης του διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στο οτιδήποτε στο Αιγαίο.
«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να ανταποκριθούμε σε μία ρητορική έντασης που ίσως είναι μέσα στα σχέδια.
Μια συνεχής αντιπαλότητα σε λόγια και μάλιστα σε μία ευαίσθητη περιοχή και σε μία ευαίσθητη εποχή» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βίτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι σε μια διαρκή επαγρύπνηση και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε.
«Αλλά ελπίζω και σ’ αυτό είμαι σίγουρος ότι όλα θα εξελιχθούν ειρηνικά» είπε ο κ.Βίτσας, ο οποίος ερωτηθείς όσον αφορά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, τόνισε ότι «λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει με στρατεύματα εντός του κυπριακού εδάφους και υπό το καθεστώς των εγγυήσεων».
«Για μας αυτά είναι καθαρά.
Όλα τα άλλα τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα ως απειλές σε επίπεδο διπλωματίας δεν μας αγγίζουν.
Εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση, γύρω από αυτή τη θέση υπάρχουν δυνατές συμμαχίες, αλλά και η θέση μας στηρίζεται και στη διεθνή νομιμότητα και στο διεθνές δίκαιο.
Όποιος θέλει να το παραβιάζει αυτό σημαίνει ότι διαπράττει κάτι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό ούτε από μας ούτε από τη διεθνή κοινότητα» είπε ο κ.Βίτσας, ο οποίος ερωτηθείς αν εκτιμά πως ο Erdogan θα μείνει στις απειλές ή θα προχωρήσει και στην πράξη, απάντησε κατηγορηματικά.
«Η λέξη εκτίμηση είναι βαριά, με την έννοια ότι αν πω ότι εγώ θεωρώ ότι θα μείνει σε μία ρητορική έντασης αυτό σημαίνει ότι συγχρόνως, με μία έννοια «κοιμάμαι».
Όχι βέβαια.  
Σημαίνει ότι συγχρόνως έχω την κατάλληλη προετοιμασία ώστε οτιδήποτε συμβεί να μπορέσω να το αποτρέψω.
Άρα με αυτή τη λογική θεωρώ ότι η Τουρκία έχει πολύ περισσότερα προβλήματα, πολύ μεγάλα προβλήματα και προσπαθεί να εξάγει μία ρητορική έντασης η οποία όμως δεν πιάνει.
Έπρεπε και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας και του τουρκικού λαού να ακολουθήσει έναν δρόμο ειρήνης και έναν δρόμο ευρωπαϊκού προσανατολισμού» είπε ο κ.Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως «το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να ανταποκριθούμε σε μία ρητορική έντασης που ίσως είναι μέσα στα σχέδια».
«Μια συνεχής αντιπαλότητα σε λόγια και μάλιστα σε μία ευαίσθητη περιοχή και σε μία ευαίσθητη εποχή όπου ανθεί ο τουρισμός μας και μας ενδιαφέρουν περισσότερο τα ζητήματα της σταθεροποίησης και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης