Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τον Juncker θα συναντηθεί την Πέμπτη (13/7) ο Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη

Με τον Juncker θα συναντηθεί την Πέμπτη (13/7) ο Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη
Πριν από την τελετή αναγόρευσης του Juncker σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης (13/7/2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πριν από την τελετή αναγόρευσης του Juncker σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, στο πλαίσιο του οποίου θα συναντηθεί με τον σέρβο πρόεδρο, Alexander Vucic, ενώ θα ακολουθήσει Συνάντηση Κορυφής μεταξύ του Τσίπρα, του Vucic και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Boyko Borisov.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη απευθείας από την Ουκρανία, όπου θα βρίσκεται την Πέμπτη για τη Συνάντηση Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουκρανίας, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε., Μαργαρίτη Σχοινά.
Όπως μετέδιδε το «ΑΠΕ-ΜΠΕ», ο Juncker δέχθηκε με μεγάλη χαρά την απόφαση αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα για δύο κυρίως λόγους.
Πρώτον, έχει τιμηθεί ήδη από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, και τώρα καλύπτεται το «κενό» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Δεύτερον, έχει δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Βασίλης Σκουρής ήταν πρόεδρος του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ο Επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο Εκπρόσωπος της Κομισόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, είναι απόφοιτοι του ΑΠΘ, ενώ και ο διάδοχος του στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, έχει φοιτήσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέσω του προγράμματος Erasmus.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης