Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών περί πΓΔΜ

Αντιδράσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών περί πΓΔΜ
Ο κ. Michael Rot δήλωσε ότι «κανείς εκτός από τη Μακεδονία και την Ελλάδα δεν καταλαβαίνει την μεταξύ τους διαφορά που είναι εντελώς παράλογη» 
Την αντίδρασή του για τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εξωτερικών εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, συμβουλεύοντάς τον «να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των Ευρωπαίων εταίρων του».
Ο κ. Michael Rot, μετά από τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, δήλωσε ότι «κανείς εκτός από τη Μακεδονία και την Ελλάδα δεν καταλαβαίνει την μεταξύ τους διαφορά που είναι εντελώς παράλογη» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στην ιστορία και να προχωρήσουμε σε κοινό μέλλον».
Σε αυστηρό τόνο και η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για «επιπόλαιες δηλώσεις» που υποτιμούν το κρίσιμο παρόν και αμφισβητούν το γνωστό σε όλους ιστορικό παρελθόν.
Επισημαίνεται ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων θα τεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τον M. Nimits με τον οποίο θα συζητήσει τις προτάσεις και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια, ο ειδικός εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης