Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Ηρεμία στην Κύπρο με τη γεώτρηση – Χωρίς πραγματικά πυρά η τουρκική άσκηση

Βίτσας: Ηρεμία στην Κύπρο με τη γεώτρηση – Χωρίς πραγματικά πυρά η τουρκική άσκηση
Κακώς άνοιξε το θέμα για τα Σκόπια, η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή είπε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Για ηρεμία στην Κύπρο όσον αφορά τη γεώτρηση στο πλαίσιο ερευνών για υδρογονάνθρακες έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας επικαλούμενος την τελευταία ενημέρωση που είχε σήμερα στις 08:00 το πρωί.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Βίτσας είπε πως η τουρκική άσκηση που γίνεται σε περιοχή κοντά σε αυτήν όπου θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση δεν έχει πραγματικά πυρά.
Μάλιστα ο κ.Βίτσας απέδωσε τη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας στη ρητορική έντασης που ακολουθεί εδώ και αρκετούς μήνες η Άγκυρα.
«Το γεωτρύπανο και το αντίστοιχο πλοίο είναι εκεί και φαντάζομαι ότι θα ξεκινήσουν σήμερα οι δοκιμές όπως έχει ανακοινωθεί» είπε ο κ.Βίτσας.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως το θέμα «δεν έχει λήξει», τονίζοντας ότι «πετύχαμε να βάλουμε τα ουσιαστικά ζητήματα με τα στρατεύματα και το σύστημα των εγγυήσεων μπροστά σε όλο τον κόσμο».
«Λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή ως παράγοντας σταθερότητας» τόνισε ο κ.Βίτσας.
«Η πολιτική μου εκτίμηση είναι ότι είχαμε περάσει περιόδους με μεγαλύτερη ένταση με την Τουρκία που πολλές φορές δεν είχαν μεγάλη επικοινωνιακή κάλυψη...
Εμείς καλούμε πάντα την άλλη πλευρά να κατανοήσει και να ηρεμήσει.
Αντιμετωπίζουμε το θέμα με ηρεμία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Ούτε πρόκειται να μπούμε σε παγίδες όπως οι εξοπλισμοί» ανέφερε ο κ.Βίτσας, ο οποίος υποστήριξε πως κακώς άνοιξε θέμα με τα Σκόπια ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κατασκεύασε με κορώνες ένα θέμα στη Βουλή θέτοντας ζήτημα δεδηλωμένης για τον υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο.
Ο κ.Βίτσας είπε ότι η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή και υπογράμμισε πως το θέμα με τα Σκόπια δεν είναι ιστορικό αλλά έχει στοιχεία αλυτρωτισμού και άλλα ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης