Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Πλήγμα για τη Δημοκρατία οι απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

tags :
ΔΗΜΑΡ: Πλήγμα για τη Δημοκρατία οι απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές και επιθέσεις στη Δικαιοσύνη
Διπλή κάλπη για την Κεντροαριστερά, μια για τον επικεφαλής και μια για τη μορφή του φορέα αναφέρει η ΔΗΜΑΡ
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρακτικές της απέναντι στη Δικαιοσύνη εξαπολύει η ΔΗΜΑΡ, η οποία κάνει λόγο για πλήγμα στη Δημοκρατία.
Κατόπιν της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι «οι απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές και οι καθημερινές, πλέον, επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην δικαιοσύνη είναι πλήγμα για την ίδια την Δημοκρατία.
«Ο τρόπος αντιμετώπισης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση εδώ και 2,5 χρόνια οδηγεί στην αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών που προφανώς δεν συνάδει με τη δημοκρατία» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, η οποία θεωρεί ότι κορυφή του παγόβουνου στις κυβερνητικές πρακτικές είναι η τοποθέτηση της έως πριν λίγες μόνο ημέρες Προέδρου του Αρείου Πάγου στο Γραφείο του πρωθυπουργού, τοποθέτηση η οποία, όπως αναφέρει, κλονίζει το ίδιο το Κράτος Δικαίου και τη θεμελιώδη Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών.
«Υπονομεύει την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί ύψιστο θεσμό της δημοκρατίας, θεμέλιο λίθο ενός σύγχρονου κράτους.
Οφείλουμε να προφυλάξουμε την δικαιοσύνη, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της και - το κυριότερο - να την κρατάμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες
Δυστυχώς για την χώρα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η λογική "κατάληψης" και "ελέγχου" των θεσμών» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.
Ως προς τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη θέση της να στηθεί διπλή κάλπη, μια για τον επικεφαλής του νέου φορέα και μια για τη μορφή του και να προηγηθεί του ιδρυτικού συνεδρίου, η εκλογή του αρχηγού.
«Η πρόταση μας είναι στο τραπέζι και είναι συγκεκριμένη: Η βάση όλης της κεντροαριστεράς να αποφασίσει για την μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός.
Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για την μορφή του νέου φορέα» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης