Πολιτική

Μπακογιάννη: Αδιανόητο να λέει άλλα ο Κοτζιάς και άλλα ο Καμμένος για το Σκοπιανό

Μπακογιάννη: Αδιανόητο να λέει άλλα ο Κοτζιάς και άλλα ο Καμμένος για το Σκοπιανό
Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι για πρόσκαιρη διαχείριση της εξουσίας, δεν έχει να κάνει με ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση είπε η κα.Μπακογιάννη
Για παραληρηματική ομιλία του Πάνου Καμμένου στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο άλλα να λέει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς και άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το Σκοπιανό.
«Ο κ. Καμμένος χθες σε μία παραληρηματική ομιλία μπέρδεψε διάφορα πράγματα.
Άρχισε να μιλά για θέση που δεν θα περιέχει το όνομα Μακεδονία, γύρισε πίσω σε παλιότερη θέση πολιτικών αρχηγών που έχει αλλάξει και την οποία όμως είχε ο ίδιος προσωπικά ψηφίσει δύο φορές ως βουλευτής της ΝΔ» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 η κα.Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για μείζον θέμα στην κυβέρνηση.
«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται με διαφορετικές θέσεις για ένα εθνικό θέμα.
Αυτό είναι απόλυτη επιβεβαίωση ότι η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι για την πρόσκαιρη διαχείριση εξουσίας, δεν έχει να κάνει με ουσιαστική προγραμματική σύγκλιση.
Είναι αδιανόητο να λέει άλλα ο Καμμένος άλλα ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό.
Το θέμα τώρα σοβαρεύει» είπε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι «παρακολουθούσε μουγγός το παραλήρημα Καμμένου» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο κ.Καμμένος «σε μια προσπάθεια να κρατήσει το όποιο μικρό του ακροατήριο και να βρει κάνα ψηφαλάκι θέτει θέματα που αδυνατίζουν την εθνική θέση».
Όσον αφορά το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ιδιαίτερα μετά τις τουρκικές απειλές για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ η κα.Μπακογιάννη εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι εξαιρετικά αδύναμη και με όλα τα μέτωπα ανοιχτά.
«Παρά τους υψηλούς τόνους της σημερινής ηγεσίας της Τουρκίας η γειτονική χώρα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω κινήσεις αναφορικά με τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κύπρου διότι η δική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να αθροίσει συντονισμένα και με βάση διεθνές δίκαιο δυνάμεις απέναντι της» ανέφερε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης