Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιτσιόρλας: Παράξενη η δήλωση Στουρνάρα να μην βιαστούμε να βγούμε στις αγορές – Η στιγμή είναι πολύ καλή

Πιτσιόρλας: Παράξενη η δήλωση Στουρνάρα να μην βιαστούμε να βγούμε στις αγορές – Η στιγμή είναι πολύ καλή
Είμαστε σε μια κρίσιμη, λεπτή φάση, το υπουργείο Οικονομικών θα αποφασίσει το πότε θα κάνει το βήμα είπε ο υφυπουργός Οικονομίας
Παράξενη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα να μην βιαστεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές.
«Μου φαίνεται λίγο παράξενη η δήλωση του κ. Στουρνάρα.
Η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι μια εικόνα θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Αυτό καταγράφεται διεθνώς.
Θεωρώ λοιπόν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος από επίσημα χείλη να μειώνονται αυτές οι προοπτικές ή να δημιουργείται και η παραμικρή αμφιβολία.
Ως προς τούτο, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση από τον κ. Στουρνάρα» τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ. Πιτσιόρλας.
Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομίας «η στιγμή είναι πολύ καλή», αν και τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πότε θα το κάνει, υπολογίζοντας πάρα πολλές παραμέτρους».
«Και θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να συνηγορήσουν, τη στιγμή που θα γίνει το βήμα να το υποστηρίξουν.
Είμαστε σε μια κρίσιμη, λεπτή φάση.
Δεν είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να λέει ότι πάει καλά η Ελλάδα, μπορεί να πάει καλά και από την πλευρά την εσωτερική της Ελλάδας, να διατυπώνονται αντίθετες προβλέψεις» υπογράμμισε ο κ.Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι «το υπουργείο Οικονομικών με πολύ μεγάλη περίσκεψη θα αποφασίσει τη στιγμή που θα κάνει το βήμα» και ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι και μια δημόσια συζήτηση γενικώς».
Ερωτηθείς σχετικά τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη το 2017 ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι «το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πάνω από τις προβλέψεις».
«Νομίζω ότι όλες οι προβλέψεις που διατυπώνονται είναι συντηρητικές και απέχουν από τον πραγματικό σφυγμό, αυτή τη στιγμή της ελληνικής οικονομίας.
Το βλέπω κάθε μέρα στο γραφείο μου ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον πρωτόγνωρο για την Ελλάδα» είπε ο κ.Πιτσιόρλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης