Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούκος (Δημ. Συμπ.): Να μας ενημερώσει ο Τσακαλώτος για την επιστολή στο ΔΝΤ και τα 253 προαπαιτούμενα

Κουτσούκος (Δημ. Συμπ.): Να μας ενημερώσει ο Τσακαλώτος για την επιστολή στο ΔΝΤ και τα 253 προαπαιτούμενα
Ο κ. Κουτσούκος εξηγεί πως η Βουλή παραμένει χωρίς επίσημη ενημέρωση για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών
Ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για το σύνολο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, προσκομίζοντας και τα σχετικά έγγραφα, ζητάει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος.
Ο κ. Κουτσούκος σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή εξηγεί πως η Βουλή παραμένει «χωρίς επίσημη ενημέρωση για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και αναλαμβάνει συνεχώς η κυβέρνηση έναντι των εταίρων και δανειστών».
Μάλιστα, υπενθυμίζει «Συγκεκριμένα, αναπάντητη -κατά τη συνήθη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών- παραμένει η από 2-5-2017 Ερώτηση –ΑΚΕ από κοινού με τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, για ενημέρωση της Βουλής με την κατάθεση και των σχετικών συμφωνιών για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα 140 προαπαιτούμενα».
Ο κ. Κουτσούκος επισημαίνει πως «στις 23-6-2017 πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο για τα 113 προαπαιτούμενα που καλείται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, όπως προκύπτουν από την Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» για να προσθέσει πως «Δημοσιογραφικές πληροφορίες επίσης, αναφέρονται σήμερα στις 21 νέες δεσμεύσεις που συμπεριλαμβάνονται στην επιστολή προς το Δ.Ν.Τ. την οποία υπογράφουν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τ.τ.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης