Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης έχει αποδυναμωθεί ραγδαία – Δεν μπορεί να κυβερνήσει ερήμην της κοινωνίας

Σπυράκη: Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης έχει αποδυναμωθεί ραγδαία – Δεν μπορεί να κυβερνήσει ερήμην της κοινωνίας
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η νομιμοποίηση της κυβέρνησης έχει αποδυναμωθεί ραγδαία καθώς χάνει καθημερινά την εμπιστοσύνη των πολιτών διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Eγείρονται ζητήματα για τη δεδηλωμένη, όπως παρατήρησε κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, όπου η εθνική θέση, που διαμορφώθηκε από τον Κώστα Καραμανλή, υπονομεύεται από τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Είναι πάρα πολύ κρίσιμο το γεγονός πώς θα αντιμετωπιστεί αύριο μία ενδεχόμενη κίνηση από την πΓΔΜ, μια κίνηση προς την κατεύθυνση του συμβιβασμού, για τον οποίο εμείς ως Ελλάδα έχουμε εργαστεί και έχουμε καταστήσει σαφές ποιο είναι το περίγραμμα.
Εμείς ζητάμε μία ονομασία έναντι όλων, erga omnes, όπως τοποθετηθήκαμε στο Βουκουρέστι και προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ έχουμε καταστήσει σαφές ότι θέλουμε μία ονομασία έναντι όλων, θέλουμε έναν συμβιβασμό.
Η ονομασία αυτή μπορεί να είναι και σύνθετη, αλλά θα είναι μία και θα είναι έναντι όλων.
Αυτή είναι η εθνική θέση, την υιοθέτησε και ο κ. Κοτζιάς, βλέπουμε όμως ότι από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου τους υπάρχει άλλη άποψη» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM η κα.Σπυράκη.
Ερωτηθείσα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η ευρωβουλευτής της ΝΔ παρατήρησε ότι στις Βρυξέλλες «κανένας δε θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με το ελληνικό πρόβλημα».
«Το γεγονός ότι έκλεισε με τόσο μεγάλη καθυστέρηση η ελληνική αξιολόγηση λειτούργησε ανακουφιστικά για το εξωτερικό και επιβαρυντικά για το εσωτερικό και τους Έλληνες πολίτες.
Το θέμα είναι να δούμε επί του πρακτέου αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον.
Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει, γιατί δεν έχει αυτό που λέμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.
Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι μία επείγουσα κατάσταση, όταν το 1/3 των επιστημόνων μας φεύγει από την Ελλάδα και ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις υπηρεσίες, που παρέχει αυτή η κυβέρνηση, μειώνεται ραγδαία, για υπηρεσίες βασικές, όπως υπηρεσίες υγείας» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία με αφορμή την επιδίωξη εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, τόνισε ότι «η πορεία προς τις αγορές είναι μία πορεία που ωφελεί τη χώρα σε κάθε περίπτωση, αλλά από εκεί και πέρα μία περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές, με την ανταλλαγή του ομολόγου που εκδόθηκε από τη δική μας κυβέρνηση, την κυβέρνηση Σαμαρά, δεν αλλάζει συνολικά την εικόνα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως δεν αλλάζει τα δεδομένα στην πραγματική οικονομία».
«Εμείς δεν τάζουμε ότι θα επαναφέρουμε τον κόσμο σε συνθήκες πριν από το 2009, εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε και θα το κάνουμε, είναι να στείλουμε ένα καθαρό και σαφές μήνυμα σε όποιον θέλει επενδύσει στην Ελλάδα» είπε η κα.Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης