Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Αμανατίδης: Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία
Στην τελετή επετείου μνήμης της 15ης Ιουλίου 2016, που διεξήχθη στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης
«Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασαν σθεναρά την απόπειρα πραξικοπήματος και που προσέφεραν στον τουρκικό λαό και την κυβέρνησή του την αταλάντευτη στήριξη στην πάλη τους για την προάσπιση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, σε χαιρετισμό που απηύθυνε  στην τελετή επετείου μνήμης της 15ης Ιουλίου 2016, που διεξήχθη στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Όπως είπε, «βρίσκομαι εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, στα θύματα της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
Οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνεχίζουν να στρέφονται στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, κατά τα τραγικά γεγονότα τα οποία, πριν έναν χρόνο, σημάδεψαν ανεξίτηλα την σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.
Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασαν σθεναρά την απόπειρα πραξικοπήματος και που προσέφεραν στον τουρκικό λαό και την κυβέρνησή του την αταλάντευτη στήριξη στην πάλη τους για την προάσπιση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας.
Εξακολουθούμε, λοιπόν, να βρισκόμαστε στο πλευρό σας σήμερα, επιδεικνύοντας πλήρη αλληλεγγύη.
Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η χώρα μας έχει υποφέρει πολύ εξαιτίας των πραξικοπημάτων».
Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε πως «ήμασταν ανέκαθεν σθεναρά προσηλωμένοι σε μια σταθερή και δημοκρατική Τουρκία, με την οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά, όχι μόνο για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για να προωθήσουμε την ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή μας και να αγωνιστούμε ενάντια στην τρομοκρατία».
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια και σε αυτό το πνεύμα τείνουμε ειλικρινώς χείρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών μας», συέχισε και πρόσθεσε  ότι «σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, εμείς υποστηρίζουμε σταθερά την πορεία της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως και τις προσπάθειες να επιταχύνει τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και του εκδημοκρατισμού».
Τέλος, εξέφρασε «ειλικρινή συλλυπητήρια για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, μαζί με τις καλύτερες ευχές για ένα λαμπρότερο μέλλον προς όφελος του τουρκικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης