Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Μετά τη συμφωνία είναι ορατός ο δρόμος διεξόδου από την κρίση και τα μνημόνια

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Μετά τη συμφωνία  είναι ορατός ο δρόμος διεξόδου από την κρίση και τα μνημόνια
"H ΝΔ με τη στρατηγική της είναι ενάντια στην κοινωνία", ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας
«Μετά τη συμφωνία που έγινε για την αξιολόγηση, έχει ανοίξει, και πλέον είναι ορατός όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πραγματικότητα, ο δρόμος διεξόδου να βγει η χώρα από την κρίση και να τελειώσουμε με τα μνημόνια», τόνισε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, «έγινε μετά από μεγάλη επίμονη μάχη, με δύσκολες επιλογές τις οποίες κάναμε, αλλά τις κάναμε ως Αριστερά τιμώντας τη διαχρονική μας πορεία που σημαίνει ότι είμαστε κοντά στο λαό».
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού και τέως Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι  «πρώτον, η κ. Θάνου είναι συνταξιούχος, είναι ελεύθερος δημοκρατικός πολίτης να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την υπόλοιπη ζωή της.
Δεύτερον, είναι εξαιρετικά έγκριτος νομικός και η συμβολή της θα είναι πολύ σημαντική και σε επίπεδο διεθνών νομικών συμβουλών.
Τρίτον, επειδή κάποιοι μίλησανε και για μαύρη μέρα της Δημοκρατίας, να θυμίσω δύο πραγματα: το ένα είναι ότι θα έπρεπε να ζητήσουν την παραίτηση του κ. Αθανασίου που όντας εν ενεργεία Αεροπαγίτης τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και το άλλο, ότι ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι πρώην μέλος του ΣΤΕ».
Τόνισε πως «είναι υποκρισία όλο αυτό το οποίο συμβαίνει, αλλά αποτυπώνει το αδιέξοδο της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας.
Να σταματήσουν λοιπόν να παίζουμε με τέτοιους όρους, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία».
Κατά τον ίδιο, η ΝΔ «με τη στρατηγική της είναι ενάντια στην κοινωνία, αυτο-υπονομεύεται συνεχώς και το αποτέλεσμα θα φανεί στις εκλογές που θα γίνουν το 2019».
Ακόμη, ο κ. Ρήγας, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε και στη στόχευση της κυβέρνησης, για την ανάσχεση του φαινομένου της διαρροής των νέων επιστημόνων της Ελλάδας στο εξωτερικό λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας είναι να σταματήσουμε το "brain drain" και γίνεται μεγάλη προσπάθεια, οι νέοι επιστήμονες να στηριχθούν.
Υπάρχουν τα εργαλεία και ο τρόπος να στηριχθούν».
«Η φυγή στο εξωτερικό είναι πλήγμα για το ΑΕΠ της χώρας» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης