Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα σήμερα ο Επίτροπος Oettinger – Στο επίκεντρο ο νέος προϋπολογισμός των 27 της ΕΕ

Στην Αθήνα σήμερα ο Επίτροπος Oettinger – Στο επίκεντρο ο νέος προϋπολογισμός των 27 της ΕΕ
Στις 14:00 η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Επίτροπος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, G. Oettinger, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο όσο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η συνάντηση του Επιτρόπου με τον πρωθυπουργό είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 μετά το μεσημέρι ενώ στις 18:30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Νωρίτερα, στις 10:00, θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα «Έγγραφο Προβληματισμού για το Μέλλον των Οικονομικών της ΕΕ ως μέρος της διαδικασίας της Λευκής Βίβλου».
Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.
Ο Oettinger επισκέπτεται την Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές για τον νέο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ των «27».
«Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και η Ελλάδα έχει συμφέρον να διατηρήσει τις ροές των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε επίπεδο που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας της» δήλωσε με αφορμή την επίσκεψη ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Π. Καρβούνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης