Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Κανονικά προχωρά η γεώτρηση – Δεν προκαλούν ανησυχία οι κινήσεις της Τουρκίας

tags :
Χριστοδουλίδης (Κύπρος): Κανονικά προχωρά η γεώτρηση – Δεν προκαλούν ανησυχία οι κινήσεις της Τουρκίας
Ενδεχομένως εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις για τις εργασίες στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ
Την θέση ότι οι εργασίες για την γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ για την εύρεση υδρογονανθράκων προχωρούν κανονικά διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδης.
Σε δηλώσεις του ο κ.Χριστουδουλίδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στις εργασίες, τονίζοντας πως η Τουρκία επαναλαμβάνει τις τακτικές της, αλλά η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά.
«Το βασικό είναι να μην δημιουργείται πρόβλημα στη γεώτρηση και κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί» είπε ο κ.Χριστοδουλίδης υπογραμμίζοντας αναφορικά με την τουρκική φρεγάτα «Ίμβρος» πως δεν υπήρξε κάτι ανησυχητικό και πως η Τουρκία επαναλαμβάνει τις τακτικές της, αλλά η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά.
Εν τω μεταξύ , έως το τέλος της ημέρας ενδέχεται να υπάρξουν ανακοινώσεις, είτε από τη Λευκωσία είτε από την γαλλική εταιρεία Total για την εργασία του γεωτρύπανου στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.
Οι έλεγχοι στην πλατφόρμα και οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται ότι το τρυπάνι θα φθάσει σε βάθος τεσσάρων χιλιάδων ποδών.
Σημειώνεται πως στην Κύπρο βρίσκεται και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό της Χριστόφορο Φωκαΐδη.
Η επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού, η οποία θα επισκεφθεί τις γαλλικές φρεγάτες που έχουν καταπλεύσει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής τους στον Λίβανο, έχει εξαιρετικά σημαντική συμβολική και επικοινωνιακή σημασία, καθώς δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Γαλλίας - λόγω της εμπλοκής της Total - στις έρευνες στο οικόπεδο 11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης