Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Προβλέπεται μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως - Επιδότηση εισφορών για μισθωτή εργασία

Τσίπρας: Προβλέπεται μείωση της ανεργίας κατά 2,5% ετησίως - Επιδότηση εισφορών για μισθωτή εργασία
Είμαστε στα μισά του δρόμου αλλά βλέπτουμε το ξέφωτο υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Η δουλειά που γίνεται στο υπουργείο Εργασίας έχει κομβικό χαρακτήρα για την πολιτική αυτής της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προέβλεψε ότι ο δείκτης ανεργίας θα μειώνεται κατά 2,5% ετησίως, λόγω του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τη μετατροπή των εργαζομένων με μπλοκάκι σε μισθωτή εργασία.
«Επιδοτούμε τις ασφαλιστικές εισφορές για όσους εργοδότες επιλέξουν να μετατρέψουν τον απασχολούμενο με μπλοκάκι, σε μισθωτό εργαζόμενο.
Δίνουμε έτσι κίνητρο να μετατραπεί η ψευδής αυταπασχόληση, σε αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή μισθωτή εργασία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αντιμετωπίζει την διαχρονική αδιαφάνεια τον ανορθολογισμό και τον κατακερματισμό που διέκρινε το ασφαλιστικό σύστημα» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδοπροφητείες τα περί κατάρρευσης του ΕΦΚΑ.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός «το πρώτο εξάμηνο ο ΕΦΚΑ καταγράφει πλεόνασμα που πλησιάζει τα 100 εκατ. ευρώ»
«Το 2015 παραλάβαμε ταμειακό έλλειμμα 1,5 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ.Τσίπρας προσθέτοντας πως ο προϋπολογισμός για τις κοινωνικές δαπάνες από τα 780 εκατ. ευρώ το 2015 έφτασε στα 1.570 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ το 2019 προβλέπεται οι δαπάνες αυτές να ξεπεράσουν τα 2.570 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός είπε πως βάσει των επίσημων στοιχείων, το τελευταίο διάστημα έχουμε στον ιδιωτικό τομέα αύξηση 9,34% του μέσου μηνιαίου μισθού ενώ εξήγγειλε πρόγραμμα όσον αφορά την προστασία των εγκλωβισμένων εργαζόμενων που θα προβλέπει την οικονομική ενίσχυση τους και την επανεκπαίδευσή τους συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα καλύψει σε πρώτη φάση 50.000 εργαζόμενους.
 Ο κ.Τσίπρας είπε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο υποτιθέμενο success story των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και στην σημερινή ανάκαμψη, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε 256.000 νέες θέσεις εργασίας που είναι η υψηλότερη επίδοση 1για πρωτο εξάμηνο, από το 2001 έως σήμερα.
Όπως ανέφερε ο κ Τσίπρας η τάση στο σύνολο της απασχόλησης, δείχνει ότι από τον Φεβρουάριο του 2015, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 320.000 θέσεις εργασίας.
«Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή να πω ότι ο πιο σημαντικός εθνικός στόχος πλέον είναι η ανάκτηση της εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνολικά έως το τέλος του χρόνου, θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους».
«Για την αντιμετώπιση της ανεργίας υλοποιούμε προγράμματα που δεν σπαταλούν χρήματα μέσα από μεσάζοντες και αέναες καταρτίσεις» είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «όταν υπάρχει πολιτική βούληση δεν φοβάσαι τις συγκρούσεις με ονόματα με μεγάλη πολιτική επιρροή ή ακόμη και συστημικές τράπεζες που αρνούνται να πληρώσουν πρόστιμα».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου αλλά βλέπουμε το ξέφωτο όσον αφορά τους στόχους του υπουργείου Εργασίας.
«Μέχρι τώρα στο υπουργείο ασχοληθήκαμε κυρίως με την κοινωνική ανακούφιση.
Στο εξής θα επικεντρωθούμε στα εργασιακά», ανέφερε νωρίτερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης