Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η ανεργία έχει υποχωρήσει αλλά όχι όσο θα θέλαμε – Η ανάπτυξη κτίζεται μέρα με την ημέρα

Χαρίτσης: Η ανεργία έχει υποχωρήσει αλλά όχι όσο θα θέλαμε – Η ανάπτυξη κτίζεται μέρα με την ημέρα
Οι περισσότερες θέσεις εργασίας είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης είπε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας
Την θέση ότι η ανεργία έχει υποχωρήσει αλλά όχι όσο θα ήθελε η κυβέρνηση διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για στοχευμένες χρηματοδοτήσεις που θα πιάνουν τόπο και θα δημιουργούν θέσεις απασχόλησης με προοπτική.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «ο δείκτης ανεργίας έχει υποχωρήσει αρκετά, αλλά όχι στα επίπεδα που θα θέλαμε, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει σε ύψη πρωτόγνωρα για δυτική χώρα».
«Σημαντικό όμως είναι ότι όλοι οι ποιοτικοί δείκτες, οι λιανικές πωλήσεις, οι επενδύσεις και η βιομηχανική παραγωγή, είναι θετικοί» τόνισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας, αναφέροντας ότι «με εξαίρεση έναν μήνα, αυτό το εξάμηνο οι περισσότερες θέσεις εργασίας, έστω και με μικρή πλειοψηφία, είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης».
«Η ανάπτυξη δεν παραγγέλλεται, ούτε διατάσσεται, αλλά χτίζεται μέρα τη μέρα και για αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι κλάδοι της βιομηχανίας που δημιουργούν θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Υπάρχει στροφή στον δευτερογενή τομέα, στη βιομηχανία και την μεταποίηση και ιδιαίτερα σε τομείς διατροφής και νέων τεχνολογιών» είπε ο κ.Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «η ανταπόκριση από κοινωνικά στρώματα που ήταν αποκλεισμένα από την χρηματοδότηση και το γεγονός ότι νέοι επιστήμονες και ερευνητές μπορούν πλέον να καταθέτουν προτάσεις, δείχνει ότι κάτι αλλάζει».
Για το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «οι προηγούμενοι νόμοι άφησαν πολύ μικρή ανάπτυξη, πολύ λίγες θέσεις εργασίας και πολύ μικρή προστιθέμενη εργασία».
«Για αυτό άλλωστε μιλάμε για διπλή κρίση, όχι μόνο την δημοσιονομική των τελευταίων επτά χρόνων, αλλά και του παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου, όπου πολύ λίγες επενδύσεις πήραν πάρα πολλά και ενισχύονταν επενδύσεις πολύ χαμηλής τεχνολογίας» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι «το καινούργιο του αναπτυξιακού νόμου είναι ότι πλέον παρακολουθούνται οι επενδύσεις σε όλη τους την διάρκεια, αντίθετα με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου η επιδότηση ήταν αντί για μέσο, ο σκοπός της επένδυσης».
Σχετικά με τους φορολογικούς συντελεστές, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε, ότι «δεν θεωρούμε ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να προχωρήσει με πολύ χαμηλούς συντελεστές, όπως σε κάποιες γειτονικές χώρες, αλλά με ένα σοβαρό, απλοποιημένο και ξεκάθαρο φορολογικό σύστημα, καθώς ένα ζήτημα είναι να υπάρχει κοινωνικό κράτος, δομές στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, που θα χρηματοδοτηθούν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης