Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Απομονωμένη η Τουρκία στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο – Η Άγκυρα θέλει την ένταση

Κατρούγκαλος: Απομονωμένη η Τουρκία στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο – Η Άγκυρα θέλει την ένταση
Δεν υπάρχει επιθετικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στη Δικαιοσύνη υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση πως η νευρικότητα που χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα την Άγκυρα οφείλεται στο ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς στο θέμα των ερευνών εντός της κυπριακής ΑΟΖ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως υπήρξε καλή προετοιμασία του πεδίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού άμυνας και στην την πτήση της με ελικόπτερο στη γεώτρηση.
«Η άλλη πλευρά θέλει την ένταση.
Απαιτούνται χαμηλοί τόνοι.
Ακόμα και να μην βρεθεί τίποτα στη γεώτρηση, έχει επιβεβαιωθεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις κυβέρνησης - δικαιοσύνης ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως υπάρχει πολιτικό διακύβευμα, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει επιθετικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης προς τη δικαιοσύνη, αλλά σχολιασμός και κριτική με επιχειρήματα νομικών».
Όσον αφορά την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η κριτική είναι υποκριτική, καθώς όπως είπε, «έχει συμβεί στο παρελθόν να τοποθετούνται και εν ενεργεία δικαστικοί σε αυτή τη θέση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης