Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία
«Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι»
Ιδιαίτερα σκληρός και επικριτικός απέναντι στους κυβερνόντες εμφανίστηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας –με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας– ότι «οι απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας».
Όπως είπε, μιλώντας από τη Λακωνία, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της. Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία.
«Την ίδια στιγμή, τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες, αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του.
Εκφράζω την αγανάκτηση μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού.
Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι.
Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι».
Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη Λακωνία από σήμερα Τρίτη 18/7 και θα έχει την ευκαιρία να έχει σειρά συναντήσεων με τις τοπικές αρχές αλλά και με πολίτες, στους οποίους και θα παρουσιάσει την πολιτική πρόταση και σχέδιο της Ν.Δ. για την επόμενη ημέρα.
Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Σπάρτη και την Αρεόπολη όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Επίσης, μετέβη και στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολη όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μιλώντας σήμερα στη Λακωνία με πολλούς πολίτες, συνάντησα την απογοήτευση και την οργή των ανθρώπων για την Κυβέρνηση.
Συνάντησα ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα και είδαν το 60% και πλέον του καθαρού τους εισοδήματος να πηγαίνει στο Δημόσιο το οποίο είναι ”προνομιούχος εταίρος” στον καρπό του μόχθου τους.
Συνάντησα μισθωτούς, με 10.000 ευρώ εισόδημα, που πλήρωσαν το διπλάσιο φόρο από πέρυσι!
Αγρότες που είδαν για πρώτη φορά να φορολογούνται οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Αγρότες που είδαν την προκαταβολή φόρου να αυξάνεται στο 100%.
Αγρότες που δεν θεωρούνται κατά “κύριο επάγγελμα αγρότες” να φορολογούνται, για τα μη αγροτικά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν μέχρι και διπλάσιο φόρο από πέρυσι.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται αβίωτη. Νιώθουν ότι ο κόπος τους πάει χαμένος.
Νιώθουν ότι δουλεύουν σκληρά για να συντηρούν άχρηστες κυβερνητικές δομές και για να γίνονται ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Δεσμεύομαι ότι αυτή η καταστροφική πολιτική της υπερφορολόγησης θα σταματήσει την επομένη που με την εντολή του ελληνικού λαού, θ΄ αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον Κότρωνα, το Σκουτάρι και το Φλωμοχώρι, περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.
Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με φορείς του Νομού Λακωνίας στο Γύθειο, ενώ αργά το απόγευμα θα μεταβεί στη Νεάπολη για να ακούσει από κοντά πολίτες της περιοχής.
Αύριο, Τετάρτη 19/7 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τους Μολάους, καθώς και βιοτεχνία παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων στη Γλυκόβρυση, συσκευαστήριο Χυμών στις Αμύκλες και ιχθυοτροφείο στο Καστόρειο.
Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης