Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Οι συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

Παυλόπουλος: Οι συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες
Ο Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο
Ακόμα ένα μήνυμα προς την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι διεθνείς συνθήκες ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Συγκεκριμένα, ο Προκόπης Παυλόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.
Δεν λέμε, λοιπόν, τίποτα άλλο στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του προς το προσωπικό του 549 τάγματος Εθνοφυλακής.
«Σεβάσου το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του.
Σεβάσου το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Και εδώ είμαστε.
Προοδευτικά, και αφού μπορέσει ν' απορροφήσει αυτό το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο δρόμος της είναι ανοιχτός.
Αυτό το κεκτημένο και, ταυτοχρόνως, το διεθνές δίκαιο ορίζουν ορισμένα πράγματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος.
Και αυτά τα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα προσδιορίζει ευθέως το διεθνές δίκαιο.
«Στην περιοχή που βρισκόμαστε, σ' ολόκληρο το Αιγαίο, είναι από τη μια πλευρά η Συνθήκη της Λωζάνης και από την άλλη η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, η οποία αφορά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας κορμό. Αυτά τα δύο στοιχεία της διεθνούς νομιμότητας, Συνθήκη της Λωζάνης και Συνθήκη των Παρισίων του 1947, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία.
Είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Ευρωπαϊκή πολιτική.
Είναι η θεσμική βάση που οριοθετεί τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, τα οποία εσείς φυλάσσετε ως ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός στρατός», επισήμανε.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες: «Και τι λένε αυτές οι Συνθήκες: Λένε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα.
Ούτε πάνω από τα Δωδεκάνησα, λόγω της Συνθήκης της Λωζάνης, ούτε στα Δωδεκάνησα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης