Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ - «Όαση σπατάλης» χαρακτήρισε τον Οργανισμό ο Σπίρτζης

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΟΑΣΘ - «Όαση σπατάλης» χαρακτήρισε τον Οργανισμό ο Σπίρτζης
Σπίρτζης: Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζεται μια παραβατική κατάσταση που επικρατεί 60 χρόνια
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής του από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, που αφορά «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις».
Ειδικότερα, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αύριο (19/7/2017), κατά την συζήτησή του στην Ολομέλεια.
Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για μια «όαση σπατάλης», τόνισε ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζεται μια παραβατική κατάσταση που επικρατεί 60 χρόνια, γιατί κάποιοι υπουργοί προχωρούσαν σε παρατάσεις της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ σε βάρος του Δημοσίου».
«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας κρίσιμος τομέας.
Και το Σύνταγμα προβλέπει, σε κρίσιμους τομείς να μην υπάρχει μονοπώλιο.
Ήσασταν μονοπώλιο που στηρίχθηκε σε βάρος των πολλών και με υπέρογκες επιδοτήσεις.
Ήσασταν μια όαση σπατάλης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.
«Δεν μπορούμε να πάμε σε μια μεταβατική περίοδο και να δεχθούμε το πάρτι που γινόταν μέχρι σήμερα.
Να πληρώνουμε περισσότερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη από ό,τι στην Αθήνα», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, υποστήριξε ότι ουδέποτε χαρίστηκαν χρέη στον Οργανισμό, ενώ χαρακτήρισε ψευδή την άποψη περί απαίτησης είσπραξης αποζημίωσης από τα πρόστιμα που επέβαλε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα μη επιστρεφόμενα ρέστα από τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων ήταν 350.000 ευρώ και ότι αυτό το ποσό, αν δεν υπήρχε, θα επιβάρυνε το κράτος, καθώς θα έδινε μεγαλύτερη επιδότηση.
Είπε ακόμα, ότι το μετοχολόγιο της εταιρίας παραδόθηκε πριν τρία χρόνια στο υπουργείο Μεταφορών, και ότι επί 60 χρόνια ο ΟΑΣΘ συνέβαλε σημαντικά στην τοπική κοινωνία.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ επεσήμανε ότι δεν επιχορηγείται ο Οργανισμός, αλλά ούτε υπάρχει σπατάλη, ενώ αντέτεινε ότι έγινε πρόταση για εξορθολογισμό των δαπανών η οποία δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Μεταφορών.
«Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του ΟΑΣΘ, διεπόταν από τις συμφωνίες που γίνονταν με κοινές υπουργικές αποφάσεις», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης