Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Οι δανειστές έθεταν στην προηγούμενη κυβέρνηση εκείνα στα οποία υπαναχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Σταϊκούρας (ΝΔ): Οι δανειστές έθεταν στην προηγούμενη κυβέρνηση εκείνα στα οποία υπαναχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Παραδέχθηκε τις πιέσεις που δέχονταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τους δανειστές
"Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση, η ανταγωνιστικότητά της επιδεινώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διογκώθηκαν, κεφαλαιακοί περιορισμοί επιβλήθηκαν και υφίστανται ακόμη και σήμερα, δύο νέα μνημόνια υπεγράφησαν, το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών επιβαρύνθηκε και συρρικνώθηκε και οι φόροι αυξήθηκαν, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως αυτές που βρισκόμαστε σήμερα".
Τα παραπάνω τόνισε από την Ρόδο, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, συμπεραίνοντας: "Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση".
"Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει, κάτι το οποίο έδειξε και στο παρελθόν με την πολιτική της στον τομέα της οικονομίας", είπε αναφέροντας ως παράδειγμα, την μείωση των φορολογικών συντελεστών που έκανε το 2014.
Παραδέχθηκε, πάντως, τις πιέσεις που δέχονταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τους δανειστές: "Τέτοια θέματα στα οποία υπαναχώρησε η σημερινή κυβέρνηση είχαν τεθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών τη δέχονταν ως επιθυμία των δανειστών και στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Την επιθυμία να γίνει ταμείο αποκρατικοποιήσεων και “κόφτης” για τις δαπάνες, την δεχόμασταν και στην προηγούμενη κυβέρνηση".

Στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο ενώ παρέστη σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης