Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλείει την έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο η κυβέρνηση – Τις επόμενες ημέρες ή τον Σεπτέμβριο 2017

Αποκλείει την έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο η κυβέρνηση – Τις επόμενες ημέρες ή τον Σεπτέμβριο 2017
«Έξοδος στις αγορές δεν μπορεί να γίνει τον Αύγουστο γιατί η ρευστότητα είναι πάρα πολύ περιορισμένη»
Το ζήτημα της έκδοσης 5ετούς ομολόγου απασχόλησε τη σημερινή (18 Ιουλίου 2017) πολύωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή σημείωνε πως «έξοδος στις αγορές δεν μπορεί να γίνει τον Αύγουστο γιατί η ρευστότητα είναι πάρα πολύ περιορισμένη», συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν κινήσεις στις δευτερογενείς αγορές, αλλά όχι έξοδος».
Η ίδια πηγή ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ειδικά τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και βάσει αυτών θα αποφασίσει πιο είναι το καταλληλότερο timing.
Είναι ηλίου φαεινότερο πως η έκδοση του ομολόγου, αν δε γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο 2017.
Στη συνεδρίαση έγινε επίσης ανασκόπηση της προηγούμενης περιόδου, ενώ διαμορφώθηκε και η εισήγηση προς την πολιτική γραμματεία και την κεντρική επιτροπή.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε, πέρα από την έξοδο στις αγορές, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος με ορίζοντα το 2018, το νέο μοντέλο ανάπτυξης και η οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, με τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα 4ετίας.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης