Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Θετικό το momentum, θέλουμε να το αξιοποιήσουμε - Παρακολουθούμε με προσοχή τις αγορές

Τζανακόπουλος: Θετικό το momentum, θέλουμε να το αξιοποιήσουμε - Παρακολουθούμε με προσοχή τις αγορές
Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές, τόνισε ότι η φημολογία δεν ξεκίνησε από την κυβέρνηση και ότι παρακολουθείται με προσοχή τις εξελίξεις στις αγορές
Για θετικό momentum στην ελληνική οικονομία, το οποίο θέλει να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η απόφαση της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αλλά βασίζεται σε μια συνολική στρατηγική.
Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές, τόνισε ότι η φημολογία δεν ξεκίνησε από την κυβέρνηση, η οποία όπως είπε, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στις αγορές και αναλύει όλα τα δεδομένα προκειμένου να προχωρήσει την κατάλληλη στιγμή στην έξοδο στις αγορές.
«Κριτήριό μας για να κάνουμε την κίνηση είναι η βέλτιστη διαχείριση του δημόσιου χρέους και η προετοιμασία του εδάφους ώστε τον Αύγουστο του 2018 να έχουμε πετύχει την οριστική έξοδο στις αγορές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόωπος, ο οποίος αναφέρθηκε στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η επακόλουθη εκταμίευση της δόσης έκλεισαν ένα κύκλο αβεβαιότητας.
Η ελληνική οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από τις εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία, αλλά και από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα στοιχεία εκείνα που έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτή την αλλαγή σελίδας.
Όπως είπε μέσα στο 2017 το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,4% για το πρώτο τρίμηνο παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%, η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση φθάνοντας στο 21,7%», το πρώτο εξάμηνο του έτους δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις για το πρώτο τρίμηνο κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%, ενώ οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά».
«Είναι λοιπόν σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία.
Στόχος της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή η θετική συνθήκη ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το Πρόγραμμα, όπως προβλέπεται, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018.
Να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, αυτή η περίοδος της μνημονιακής επιτροπείας, που έφερε τη χώρα και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι σε επτά άξονες κινείται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα:
1. Επιστροφή στις αγορές χρήματος
2. Παρεμβάσεις για τόνωση αναπτυξιακών δυνατοτήτων και ενίσχυση της εργασίας
3. Μέριμνα για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας και απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας
4. Παρεμβάσεις στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και τη στήριξη των πλέον αδύναμων κομματιών της ελληνικής κοινωνίας
5. Διαρκή μέριμνα για το σπάσιμο του αποστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής
6. Περαιτέρω εκδημοκρατισμό θεσμών και λειτουργιών του κράτους
7. Περαιτέρω ενίσχυση της αναλογικότητας στην λαϊκή εκπροσώπηση.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Γεωργίου είπε ότι η Δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της.
«Η απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αφορά νομικά ζητήματα, η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που θεωρεί ορθό και στην περίπτωση του κ.Γεωργίου.
Το ζήτημα του ελλείμματος του 2009 δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.
Όλη η δημοσιονομική προσαρμογή στηρίζεται στο έλλειμμα που καταγράφηκε το 2009.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα συζήτησης.
Η Δικαιοσύνη θα πάρει τις αποφάσεις της» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, αναφέροντας σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Π. Καμμένου με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor1 πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι αντιπερισπασμών της ΝΔ.
Ερωτηθείς για τα περί αντιπαράθεσης των κ.κ.Τσακαλώτου - Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα και ότι τα όποια τεχνικά ζητήματα στο νομοσχέδιο για τη διαστημική υπηρεσία, έχουν επιλυθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης