Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακνής σε Μητσοτάκη: Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών

Τσακνής σε Μητσοτάκη: Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ κλήθηκε να απαντήσει στις χθεσινές (19/7) δηλώσεις του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας 
Στο γεγονός ότι η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των ελλήνων πολιτών αναφέρθηκε σήμερα (20/7) ο πρόεδρος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Διονύσης Τσακνής, απαντώντας στις δηλώσεις του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αναφορικά με τη δήλωση του Μητσοτάκη ότι επιθυμεί μία δημόσια τηλεόραση «που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν θα λειτουργέι ως όργανο προπαγάνδας».
«Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακνής, για να προσθέσει ότι «το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015».
Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΡΤ είναι πλεονασματική, συνεισφέροντας στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο 2016, όταν και η συνολική συνεισφορά ανήλθε στα 71 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, η δήλωση του προέδρου της ΕΡΤ:
«Να θυμίσουμε κάποια γεγονότα:
Το ανταποδοτικό τέλος (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ – ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο).
Η ΕΡΤ από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος.
Η ΕΡΤ, είναι πλεονασματική και συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο για το 2016, η συνεισφορά της ανήλθε στα 71 εκατομμύρια ευρώ.
Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών.
Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης