Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόσκας: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Κω – Αποκαθίσταται η κανονικότητα

tags :
Τόσκας: Απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Κω – Αποκαθίσταται η κανονικότητα
Περιορισμένες οι επιπτώσεις, τα κτήρια άντεξαν, τα θύματα ήταν σε μια κατάρρευση κτηρίου είπε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
Για απόλυτα διαχείριση κατάσταση στην Κω έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο οποίος υποστήριξε πως σταδιακά αποκαθίστανται η ζωή και η κανονικότητα στο νησί.
«Η ζωή και η κανονικότητα στο νησί αποκαθίστανται πλήρως.
Κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή κάποιες ζημιές που έχουν γίνει.
Η ευθύνη μας είναι η αποτίμηση των ζημιών και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο.
Αποκαθίσταται ήδη η κανονικότητα.
Ο κόσμος κινείται χωρίς πανικό.
Και οι τουρίστες.
Δεν υπάρχει πανικός» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Τόσκας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί λίγες ώρες μετά το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.
Την αισιόδοξη αυτή εικόνα μεταδίδει και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης, ο οποίος υποστήριξε πως οι επιπτώσεις της σεισμικής δόνησης είναι περιορισμένες, πως τα κτήρια άντεξαν και ότι όλα τα θύματα ήταν σε μια κατάρρευση κτηρίου.
Ο κ.Καπάκης, οποίος βρίσκεται στο νησί και μετέχει σε σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, είπε πως η ομάδα της ΕΜΑΚ που έφτασε στην Κω δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.
«Τα όποια κτίρια υπέστησαν ζημιές ήταν παλαιάς ή κακής κατασκευής, είναι περιορισμένες οι καταρρεύσεις.
Οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τη Λέσβο και εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού.
Θα ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος καταλληλότητας των κτιρίων που έχουν υποστεί ρηγματώσεις ή ζημιές» είπε ο κ.Καπάκης, τονίζοντας σε ότι αφορά το λιμάνι της Κω ότι δύτες εξετάζουν τις ζημιές που έχει υποστεί.
Όπως είπε, αντίστοιχο έλεγχο θα κάνει και άλλο κλιμάκιο, με στόχο «πολύ γρήγορα τουλάχιστον ένα μέρος του λιμανιού να δοθεί στη λειτουργία», ενώ σημείωσε ότι «το αεροδρόμιο θα λειτουργεί κανονικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης