Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Συνεχίζει την προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό

ΥΠΕΞ: Συνεχίζει την προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Ο Eide προβαίνει σε δηλώσεις οχι ως μεσολαβητής του ΟΗΕ αλλά εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής Κυβέρνησης
Βολές κατά του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Espen Eide εξαπολύει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τον ότι ισχυρίζεται ψευδώς πως η Τουρκία είχε αποδεχθεί αρχικώς την κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» στην Κύπρο.
Το ΥΠΕΞ εκφράζει απορία γιατί ο κ. Eide δίνει συνεντεύξεις μόνο σε ελληνόφωνα έντυπα και τον καλεί να διευκρινίσει εάν ισχύει ή όχι ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου την κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη ημέρα της λύσης, «όπως σαφώς δηλώνει ο κ. Άιντε σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις».
Συμπληρώνει ακόμη πως «έχουμε την πεποίθηση, ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε το αντίθετο τόσο μέσα στη διάσκεψη, όσο και δημόσια.
Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Eide προβαίνει σε δηλώσεις ως κάποιος που έχει πρόθεση να παραιτηθεί από μεσολαβητής του ΟΗΕ ενόψει της, ως φαίνεται, πιο ικανοποιητικής θέσης του εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής Κυβέρνησης.
«Η φράση του στην ίδια συνέντευξη «δεν το είπε ακριβώς έτσι ο κ. Cavusoglu» είναι ενδεικτική της μετακίνησης που κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης