Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με την έξοδο στις αγορές η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα – Στην Αθήνα ο Moscovici 25/6

tags :
Με την έξοδο στις αγορές η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα –  Στην Αθήνα ο Moscovici 25/6
Πολιτικά και επικοινωνιακά η κυβέρνηση χρειάζεται την άμεση έξοδο στις αγορές με τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα
Στη δίνη των αποκαλύψεων του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη για την πολιτική και οικονομική διαχείριση της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις περιβόητες «αυταπάτες» και τα «εναλλακτικά» σχέδια που οδήγησαν τελικά στο τρίτο μνημόνιο και τα capital control το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί δυο χρόνια μετά, την ολοκλήρωση της «στροφής στην πραγματικότητα» με την έξοδο στις αγορές.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν πως το το timing είναι καλό για την έκδοση του πενταετούς ομόλογου με το οικονομικό επιτελείο να διαβάζει ...με αισιόδοξη διάθεση τις εκθέσεις τόσο του ΔΝΤ όσο και της Standard & Poor΄s, με το Ταμείο να γνωμοδοτεί ότι θα συμμετάσχει εκ νέου στο ελληνικό πρόγραμμα και τον διεθνή οίκο αξιολόγησης να προαναγγέλλει την πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας.
Άλλωστε πολιτικά και επικοινωνιακά η κυβέρνηση χρειάζεται την άμεση έξοδο στις αγορές με τον Αλέξη Τσίπρα να επιθυμεί να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα.
 Ωστόσο η τελευταία ευκαιρία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου είναι από σήμερα (24/7) έως και την Πέμπτη (27/7) καθώς όπως έχει ήδη πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  η έξοδος τον Αύγουστο είναι απαγορευτική.
Ενδεικτική των παρασκηνιακών ζυμώσεων και διεργασιών είναι και επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 25 Ιουλίου στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Στο κυβερνητικό επιτελείο ουδείς αποκλείει τη έξοδο αυτή την εβδομάδα με συνεργάτες του πρωθυπουργού να αναφέρουν ότι το παιχνίδι του επιτοκίου δεν έχει ακόμα χαθεί και πως είναι εφικτό να πετύχει η Αθήνα ένα επιτόκιο λίγο χαμηλότερο από το επιτόκιο που πέτυχε η κυβέρνηση Σαμαρά στην έκδοση του δικού της ομολόγου πριν από δυο χρόνια.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στο νομοθετικό έργο το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 4 Αυγούστου όποτε κλείνει η Βουλή με τα νομοσχέδια για την Παιδεία, την Υγεία και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να έχουν ήδη κατατεθεί.
Ο πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος και στο κόμμα καθώς η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αναβλήθηκε λόγω τραγικών γεγονότων στην Κω θα διεξαχθεί την Παρασκευή ενώ μια ημέρα νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Λαμία, για το δεύτερο από τα 13 περιφερειακά συνέδρια του κόμματος για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο.  

Δ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης