Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Να αφήσουμε τις Βαρουφακιάδες – Η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα

Χρυσόγονος: Να αφήσουμε τις Βαρουφακιάδες – Η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα
Να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης – Δικαιοσύνης είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι πρέπει να αφήσουμε τις Βαρουφακιάδες καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με σοβαρότερα προβλήματα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
«Υπάρχει ένα πρόβλημα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στα όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης.
Είχα επισημάνει στον πρωθυπουργό στις 19 Μαρτίου του 2015 ότι είναι λάθος η τοποθέτησή του σε αυτή τη νευραλγική θέση» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – Δικαιοσύνης.
«Θα ήταν σκόπιμο να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, με αλλαγή, ενδεχομένως, του τρόπου επιλογής της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.
Την επιλογή αυτή να την κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα από έναν κατάλογο τριών προσώπων, τα οποία θα του υποδεικνύει η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου με ψηφοφορία, και να μην επιλέγεται η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ.Χρυσόγονος τονίζοντας ότι η αντιπαράθεση κυβέρνησης – Δικαιοσύνη δεν έχει νόημα.
«Να καθίσουν όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου σε ένα τραπέζι.
Να συνομιλήσουν με τις δικαστικές ενώσεις και με τους δικηγορικούς συλλόγους και να βρουν λύσεις για τα τεράστια προβλήματα που έχει η ελληνική δικαιοσύνη και που μετατρέπονται σε προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, με κυριότερο αυτή της μεγάλης καθυστέρησης στο χρόνο απονομή της Δικαιοσύνης», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον  αφορά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι «η Ελλάδα αρχίζει δειλά δειλά να έχει μια προοπτική επανόδου στις αγορές».
«Εάν η επάνοδος στις αγορές αποδειχθεί βιώσιμη και οριστική τότε θα απεξαρτηθούμε από το διακρατικό μηχανισμό και άρα θα τελειώσει οριστικά η εποχή των Μνημονίων» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης