Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Να είμαστε συνεπείς στον οδικό χάρτη που έχουμε χαράξει – Στο χέρι μας η επόμενη ημέρα

Μαντάς: Να είμαστε συνεπείς στον οδικό χάρτη που έχουμε χαράξει – Στο χέρι μας η επόμενη ημέρα
Καμία εξουσία δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, εάν θέλουμε να λειτουργεί η Δημοκρατία είπε ο κ.Μαντάς
Την ανάγκη η κυβέρνηση να παραμείνει συνεπής και προσηλωμένη στον οδικό χάρτη που έχει χαράξει και που προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και από την επιτροπεία σε έναν χρόνο από σήμερα επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι στο χέρι της κυβέρνησης να επωφεληθεί του ευνοϊκού περιβάλλοντος και να διαμορφώσει την επόμενη ημέρα.
«Το κλείσιμο της αξιολόγησης, η έξοδος από την κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος, η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς οίκους και η έξοδος στις αγορές δημιουργούν το έδαφος για να πάμε στην επόμενη μέρα.
Είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό στο χέρι μας, στις δικές μας προσπάθειες, το να μπορέσουμε το ευνοϊκό περιβάλλον - που παραδέχονται όλοι διεθνώς, εκτός από αυτούς στη χώρα μας που εμμένουν στις ιδεοληψίες τους - να γίνει το έδαφος πάνω στο οποίο θα υπάρξει μία επόμενη μέρα, που θα δώσει τη δυνατότητα να πάμε παρακάτω» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μαντάς.
Αναφερόμενος στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια με αφορμή αυτό που διεξάγεται στη Λαμία ο κ.Μαντάς είπε ότι «προσδοκία και στόχευσή μας είναι - με βάση τον γενικό σχεδιασμό που έχουμε για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο και στο περιεχόμενο και στην κατεύθυνση και τα μέσα - να συνομιλήσουμε με τους παραγωγικούς φορείς σε κάθε περιφέρεια, τους θεσμικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μπορέσουμε να βρούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που κάθε περιφέρεια έχει να προσφέρει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ταυτόχρονα να ενεργοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση όλες οι δυνάμεις και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία».
«Η συνεργασία της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα που το προσδοκάμε όλοι» είπε ο κ.Μαντάς.
Ερωτηθείς για την πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – Δικαιοσύνης, ο κ.Μαντάς είπε ότι «καμία εξουσία δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, εάν θέλουμε να λειτουργεί η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα».
« Πρέπει να είναι απολύτως σαφή τα δύο επίπεδα, δηλαδή ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ότι η Δικαιοσύνη ως θεσμός και ως δικαστική εξουσία κρίνεται.
Στο θέμα της διαμάχης βρισκόμαστε πια στην επόμενη μέρα, όλοι πρέπει να σκεφτούμε με βάση το καλό της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών και του ξεχωριστού τους ρόλου να μην υπάρχουν υπερβολές» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης