Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής): Από τα μνημόνια δε θα φύγουμε, απλά θα αλλάξουν μορφή

Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής): Από τα μνημόνια δε θα φύγουμε, απλά θα αλλάξουν μορφή
Ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε ότι «η λύση για το χρέος δεν θα δοθεί μεμιάς αλλά με υποχρεώσεις»
«Η έκδοση ομολόγου ήταν απαραίτητο βήμα αρκεί να ακολουθήσουν και τα επόμενα, το γρήγορο κλείσιμο των ερχόμενων αξιολογήσεων που θα δημιουργήσει θετικές ειδήσεις για τις επόμενες προσπάθειες εξόδου στις αγορές», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον Alpha 98.9 και στη Γιάννα Παπαδάκου.
Πρόσθεσε δε ότι «το επιτόκιο του ελληνικού ομολόγου είναι αρκετά τσουχτερό παρότι βολεύει συμβολικά την κυβέρνηση».
Αναφορικά με τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού περί αποδέσμευσης από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, στην πραγματικότητα δε θα φύγουμε από τα μνημόνια, απλά θα αλλάξουν μορφή.
«Θα μπούμε στο επόμενο μνημόνιο για το χρέος.
Η λύση για το χρέος δεν θα δοθεί μεμιάς αλλά με υποχρεώσεις.
Αντί να παίρνουμε χρήματα, θα έχουμε αξιολογήσεις για να παίρνουμε ελαφρύνσεις, επιμηκύνσεις και μειώσεις επιτοκίων».
Ερωτηθείς για τις αναφορές του πρωθυπουργού περί αποδοχής του από την κοινωνία, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε ότι «στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας είχε καλή επαφή με την κοινωνία, τώρα φαίνεται ότι βγάζει συμπεράσματα από τα χαρούμενα πρόσωπα που είδε στη δεξίωση του προεδρικού μεγάρου.
Αν δεν βρει νέα αφήγηση για την κοινωνία, το success story που αντιγράφει από την προηγούμενη κυβέρνηση θα καταρρεύσει».
Σχετικά με τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη τόνισε ότι η κριτική πρέπει να γίνεται επί συγκεκριμένου, δεν μπορεί να είναι αόριστη.
«Η κριτική της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη δεν πρέπει να γίνεται εκ του πονηρού, σε στιγμές που την εξυπηρετούν επικοινωνιακά.
Πριν από μια εβδομάδα ο κ. Χουλιαράκης υπέγραψε τη νέα εγκύκλιο για τα ειδικά μισθολόγια μειώνοντας από τον Αύγουστο τους μισθούς των δικαστών.
Συμπίπτει με την ένταση της κριτικής από την πλευρά της κυβέρνησης, ίσως για να προληφθούν τυχόν αντιδράσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης