Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Εάν αργήσει να κλείσει η γ’ αξιολόγηση, η έξοδος στις αγορές τον Ιούλιο του 2018 θα είναι αδύνατη

Γεωργιάδης: Εάν αργήσει να κλείσει η γ’ αξιολόγηση, η έξοδος στις αγορές τον Ιούλιο του 2018 θα είναι αδύνατη
Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει μόνο αυτά που γίνονται είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης διότι σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος στις αγορές τον Ιούλιο του 2018 θα είναι αδύνατη διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Αν μεν κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση το επόμενο ομόλογο που θα βγάλουμε θα έχει χαμηλότερη απόδοση.
Εάν όμως αργήσει η αξιολόγηση και φτάσουμε Νοέμβριο και δεν έχει κλείσει τότε τα επιτόκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και τότε η έξοδός μας στις αγορές τον Ιούλιο του 2018 θα είναι αδύνατη» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος αναφερόμενος στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου, υποστήριξε ότι «η απόδοση δεν ήταν ικανοποιητική».
«Δανειστήκαμε περίπου παρόμοια με το 2014, όταν όμως είσαι τρία χρόνια μετά και όταν όλοι οι υπόλοιποι δανείζονται με κάτω από το μισό, το να μένεις εσύ σταθερός μετά από 3 χρόνια και έχοντας ψηφίσει μέτρα 14 δισ, προφανώς δεν είναι ικανοποιητικό, είναι αποτυχία.
Αυτή είναι η μία οπτική, η άλλη οπτική είναι ότι τουλάχιστον κατάφερες να κάνεις το πρώτο βήμα» είπε ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν ο κ.Γεωργιάδης είπε πως δεν είναι σκάνδαλο αλλά επιτυχία της ΝΔ.
«Το Δημόσιο πήρε περίπου 50 εκατομμύρια, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν περίπου 12 εκατομμύρια και το νοσοκομείο υπάρχει και λειτουργεί.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι εργαζόμενοι θα είχαν απολυθεί, το Δημόσιο θα είχε χάσει τα λεφτά του και το νοσοκομείο θα ήταν κλειστό.
Προφανώς και εξυπηρετήθηκε το δημόσιο συμφέρον» είπε ο κ. Γεωργιάδης για την παρέμβαση που ο ίδιος έκανε ως υπουργός Υγείας στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν.
Σε ότι αφορά την απομάκρυνση του Ανδρέα Μαρτίνη από τη διοίκηση του νοσοκομείου είπε ότι «ξεκίνησα χθες την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή διαβάζοντας τι έλεγε το 2013 στη Βουλή ο τότε υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μου ζητούσε να διώξω τον Μαρτίνη».
«Όλη την κουβέντα την ξεκινήσαμε χθες με το αν είχα την τυπική αρμοδιότητα να ζητήσω την παραίτησή του.
Ακολούθησα τη συμβουλή του κ. Ξανθού» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως θα καταθέσει ξανά στην Επιτροπή για τις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και της τιμολόγησης των φαρμάκων.
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος καταλόγισε στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι εκείνος κάνει το παν για να μη γίνει η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση «Noor 1».
«Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, όχι μόνο δε φοβάται να πάει στην εξεταστική, αδημονεί όπως εγώ.
 Αν ήμουν ο Καμμένος και μου έλεγαν αυτά που λένε στον Καμμένο, θα είχα πάει μόνος μου να καταθέσω αίτημα εξεταστικής» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ τον προσεχή Σεπτέμβριο.
«Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μόνο αυτά που γίνονται, τίποτε από αυτά που δε γίνονται [...].
Θα δείτε τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάζει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, όπως και πέρυσι, με στοιχεία και νούμερα και όχι έπεα πτερόεντα σαν τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης του παρελθόντος, που ακόμη γελάνε και ο πέτρες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης