Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και κοινωνικά δίκαιη - Έξοδος από την επιτροπεία το 2018

Αχτσιόγλου: Θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και κοινωνικά δίκαιη - Έξοδος από την επιτροπεία το 2018
«Ήδη πρέπει να αρχίσει ο διάλογος για την επόμενη μέρα», σημείωσε η υπουργός Εργασίας  
Ως ένα πρώτο βήμα, το οποίο θα ακολουθηθεί και από άλλα παρόμοια, χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συζήτηση στη Λαμία στο πλαίσιο του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
«Με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι θετικές εκτιμήσεις για την οικονομία από τη διεθνή κοινότητα με τις πολύ καλές αξιολογήσεις από τους διεθνείς οίκους», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας πως το καλοκαίρι του 2018 θα υπάρξει η έξοδος από την πολύ αυστηρή, ακόμη και πολιτική επιτροπεία».
Η υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι «ήδη πρέπει να αρχίσει ο διάλογος για την επόμενη μέρα» και μάλιστα προσδιόρισε δύο παραμέτρους «θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και κοινωνικά δίκαιη» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Προσδιόρισε ότι «δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος» και σημείωσε την ανάγκη «να σχεδιαστεί η ανάπτυξη στα δυνατά σημεία που έχει χώρα και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σε σχέση με το ασφαλιστικό σύστημα, η υπουργός Εργασίας προσδιόρισε ότι «για πρώτη φορά τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πλεόνασμα, 100 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017», όπως είπε.
Έκανε λόγο για «πολύ καλές επιδόσεις στα έσοδα» υπογραμμίζοντας ότι «αυτό αποτελεί τη βάση για μια θετική προοπτική» και σημείωσε ότι «είναι κομβικό σημείο το ασφαλιστικό σύστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων ασφαλισμένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης