Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στόχος η ορθή μετάβαση στην «επόμενη μέρα» - Εθνικής σημασίας η ανάπτυξη

tags :
Τσίπρας: Στόχος η ορθή μετάβαση στην «επόμενη μέρα» -  Εθνικής σημασίας η ανάπτυξη
O κοινός σχεδιασμός με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, επισήμανε ο πρωθυπουργός
Στόχος μας η επόμενη μέρα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα (27/7) από τη Λαμία όπου έλαβε χώρα το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Ο διάλογος και ο κοινός σχεδιασμός με τους Φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επόμενης μέρας, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην «επόμενη μέρα», στο δρόμο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, μία μετάβαση που πρέπει να οργανωθεί σωστά για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος, επισήμανε ο πρωθυπουργός. 
Ο στόχος της ανάπτυξης αφορά στην ίδια την ύπαρξη της πατρίδας μας, στην εθνική μας κυριαρχία, στην ευημερία του λαού μας, στα παιδιά μας, πρόσθεσε.  
«Η φιλόδοξη χάραξη των νέων αναπτυξιακών δρόμων απαιτεί ευρύτατες κοινωνικές συμμαχίες, ευρύτητα αντιλήψεων και πολιτικών σχεδιασμών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Διεκδικούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διευρυνθούν με γεωγραφικούς και κοινωνικούς δείκτες τα κριτήρια κατανομής των πόρων του ΕΣΠΑ, είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας πως αυξήθηκαν τα διαθέσιμα κονδύλια του Περιφερειακού Προγράμματος κατά 44 εκατομμύρια ευρώ για τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του Περιβάλλοντος. 
Παράλληλα αυξήσαμε σημαντικά την χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 
«Δρομολογούμε τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων μέσα από τη συνεργασία που αναπτύξαμε με μεγάλους ευρωπαϊκούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός έθεσε ως κυβερνητικό στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ ενώ τόνισε, πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία για την εξυγίανση για την περιοχή του Ασωπού, που συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της βιομηχανίας της χώρας.
Είναι μία πρωτοβουλία, συμπλήρωσε, που προβλέπει αναπτυξιακές παρεμβάσεις, περιβαλλοντική εξυγίανση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 205 εκατομμύρια ευρώ, συνέχισε.
Αναφερόμενος στα ενεργειακά ο πρωθυπουργός τόνισε, πως η μεγιστοποίηση της διείσδυσης φυσικού αερίου αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής. 
Στον τομέα της απασχόλησης στη Στερεά Ελλάδα, έχουν υλοποιηθεί προγράμματα όπου ωφελήθηκαν περίπου 4.800 άνεργοι και σε εξέλιξη βρίσκονται προγράμματα ύψους 11,2 εκ ευρώ σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στον τομέα της Υγείας αναμένεται άμεσα η λειτουργία 9 Τοπικών Μονάδων Υγείας και  η αναβάθμιση του εξοπλισμού 8 Νοσοκομείων, συμπλήρωσε.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει ξεκινήσει η πορεία αναστολής μιας 20ετους περιόδου συνεχούς υποβάθμισης χαμένων έργων και δαπανών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φάρμακο η παραγωγική ανασυγκρότηση

Το φάρμακο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Εξήγησε ότι γι΄ αυτό η κυβέρνηση κατάφερε την πρόσληψη πάνω από 9.000 νέων εργαζόμενων στον χώρο της Υγείας και αναμένονται την επόμενη περίοδο άλλες 9.500.
Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση δίνει αυτές τις μάχες για να καλύψει ανάγκες, δεν έχει μόνο τους έξω που μας ελέγχουν, αλλά έχουμε και τους μέσα που μιλάνε για δήθεν ρουσφέτια και δήθεν προσπάθεια μας να διευρύνουμε ένα σπάταλο αντιλειτουργικό Δημόσιο.
Τόνισε ότι πρέπει κάποια στιγμή ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας προθέσεις και θέσεις, να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσουμε, στο ποιες είναι οι ανάγκες και ποιες οι μεταρρυθμίσεις που θα τις καλύψουν.

Οι τρεις άξονες για την παραγωγική Ανασυγκρότηση

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:
- Ο πρώτος άξονας είναι η στήριξη της υπάρχουσας παραγωγικής και κοινωνικής βάσης.
- Ο δεύτερος άξονας είναι η στήριξη των υποδομών. Αλλά και η πολιτική στο θέμα της ενέργειας.
- Ο τρίτος τομέας είναι η περιβαλλοντική αειφορία. Η οποία, επίσης, όπως σημείωσε, πέρα από την αυτονόητη δέσμευση για προστασία του τόπου και ανάδειξη του φυσικού του πλούτου, αποτελεί επίσης έναν αναπτυξιακό και παραγωγικό πόλο.

Μπακογιάννης: Όλη η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα φτώχειας, ανεργίας κι αδικίας

«Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις αλλά η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος, τόνισε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του ενώπιον του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου».
«Επειδή διαφωνούμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε, σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι έχουμε όλοι την ανάγκη να συνυπάρχουμε σε ένα μίνιμουμ.
Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι όχι άλλη θεωρία, όχι άλλα λόγια».
«Όλη η Ελλάδα» είπε ο κ. Μπακογιάννης ,«αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα, φτώχεια, ανεργία κι αδικία».
«Τα νέα παιδιά»,πρόσθεσε, φεύγουν στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον δρόμο των παππούδων τους μετά από 40 χρόνια.
Ο κ. Μπακογιάννης το πρώτο θέμα που έθεσε ήταν το θέμα της υγείας και της υποστελέχωσης που παρατηρείται στα νοσοκομεία της Περιφέρειάς του.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης