Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές ομολόγων δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή προς την κανονικότητα

tags :
Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές ομολόγων δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή προς την κανονικότητα
Στόχος είναι και η υλοποίηση ενός εναλλακτικού, με διαφορετικό πρόσημο και δυναμική παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα, επισημαίνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Η προσήλωση στους στόχους για έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης και «η ανακούφιση της κοινωνίας που έχει υποφέρει» είναι οι κεντρικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους περιγράφει ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Πάνος Ρήγας.  
«Βασικός μας στόχος είναι η έξοδος από το μνημόνιο και την αυστηρή επιτήρηση, καθώς και η υλοποίηση ενός εναλλακτικού, με διαφορετικό πρόσημο και δυναμική παραγωγικού μοντέλου, που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μεόρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης», τονίζει κ. Ρήγας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.
Σε ερώτηση για την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές σε σχέση με την αντίστοιχη επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι «η επιτυχημένη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν το τέλος, όπως η ιστορία απέδειξε ότι συνέβη με την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά η αρχή μιας προσπάθειας για την αποκατάσταση της κανονικότητας».
Προσθέτει ότι «ο στόχος μας είναι μέχρι τον Αύγουστο του 2018 να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες απόπειρες, ούτως ώστε να καταφέρουμε το επόμενο καλοκαίρι να απαλλαγεί η χώρα οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία.
Από τη μεριά μας δεν χρειάζεται ούτε θριαμβολογία ούτε εφησυχασμός, αλλά προσήλωση στους στόχους μας για την έξοδο από το πρόγραμμα και την ανακούφιση της κοινωνίας που έχει υποφέρει τόσο πολύ».
Προσθέτει δε  πως «η πραγματοποίηση των 13 περιφερειακών συνεδρίων που ήδη ξεκίνησαν, θα συνεισφέρει στη χαρτογράφηση των αναγκών, των προτάσεων και των προοπτικών του συνόλου της χώρας, έτσι ώστε ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου να είναι προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».
Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματος παράλληλα με την κυβέρνηση, λέει ότι «ο ρόλος αυτός σε συνθήκες αριστερής διακυβέρνησης είναι κρίσιμος» και υπογραμμίζει πως η λειτουργία αυτή, «αποκτά περιεχόμενο με τη συνδιαμόρφωση ενός πολιτικού σχεδίου που θα δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις για τη συνολική επιτυχία του εγχειρήματός μας». 
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σύνδεση δικαστών με την αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ, ο κ. Ρήγας απαντά πως «σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον προφανώς και είναι αντικείμενο κριτικής.
Επικίνδυνη δεν είναι η κριτική αλλά η αντίληψη ότι κάποιοι εμφανίζονται να πιστεύουν ότι βρίσκονται δικαιωματικά υπεράνω της κριτικής», ενώ χαρακτηρίζει «θλιβερό» «το φαινόμενο δικαστικών συνδικαλιστικών ενώσεων που λειτουργούν, όπως λέει, «ως εξαπτέρυγα του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας».
«Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτολογοκριθεί απέναντι σε αποφάσεις που αν μη τι άλλο είναι σε κραυγαλέα αναντοιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» καταλήγει ο κ. Ρήγας.
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για «τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης», ο κ. Ρήγας δηλώνει πως «η στάση της επιβεβαιώνει την ιδεολογική συμπόρευση της ηγεσίας της προς το νεοφιλελευθερισμό».  

 www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης