Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νικολόπουλος: Ας κρατήσει τα προσχήματα η ηγεσία του κόμματος Μητσοτάκη για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Νικολόπουλος: Ας κρατήσει τα προσχήματα η ηγεσία του κόμματος Μητσοτάκη για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
«Η καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ τονώνει το ηθικό των αγωνιστών της αντίστασης ενός λαού, που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τα απάνθρωπα μνημόνια»
Με αφορμή την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ για την αποστολή στην Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα της χώρας τον Οκτώβριο του 2010, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το τραυματισμένο κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης, από ημεδαπά και αλλοδαπά κέντρα εξουσίας, αλλά και επειδή η ίδια έχει δώσει λαβές, στην πολύκροτη υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου διασώθηκε έως ένα βαθμό…
Η καταδίκη του «αρχιμάγειρα» του ελλείμματος, ο οποίος με το «δηλητήριο» που έριξε στην… “κατσαρόλα”, έδωσε το δικαίωμα στους δανειστές- δυνάστες μας να συνθλίψουν τον Ελληνικό λαό στη μέγγενη των μνημονίων, είναι καλό νέο μετά από πολύ καιρό.
Ο «εξ ορισμού αθώος» κατά τους εταίρους, Ανδρέας Γεωργίου κουβαλάει πλέον μια καταδίκη στην πλάτη του, που ακυρώνει το «αλάθητο» της βούλησής τους και τις προσταγές τους. Ήθελαν τον Γεωργίου απαλλαγμένο κάθε ευθύνης.
Προσπαθούσαν τόσα χρόνια να μας πείσουν ότι το «μαγείρεμα» των στοιχείων ήταν «ξινό» μεν φαγητό, αλλά αναγκαίο για να θεραπευτεί ο… στομαχόπονος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Ο «εξ ορισμού αθώος» κατά τους εταίρους, Ανδρέας Γεωργίου κουβαλάει πλέον μια καταδίκη στην πλάτη του, που ακυρώνει το «αλάθητο» της βούλησής τους και τις προσταγές τους.
Ήθελαν τον Γεωργίου απαλλαγμένο κάθε ευθύνης.
Προσπαθούσαν τόσα χρόνια να μας πείσουν ότι το «μαγείρεμα» των στοιχείων ήταν «ξινό» μεν φαγητό, αλλά αναγκαίο για να θεραπευτεί ο… στομαχόπονος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Είναι πρόδηλη και εμφανέστατη η επιδίωξή τους. Πασχίζουν να μην διερευνηθεί μία υπόθεση που κατ’ ουσία (και κατά την Eurostat) φθάνει τουλάχιστον μέχρι το μακρινό 1997 και τις κυβερνήσεις Σημίτη, ενώ συνδέεται ευθέως με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες «έσκασε» η Ελλάδα το 2010. Πασχίζουν, με άλλα λόγια, να μην ακυρωθεί η άποψη ότι ήταν μονόδρομος η «εισβολή» Ευρωπαίων και ΔΝΤ στη χώρα μας.
Ξέρουμε, όμως, σε τούτο τον τόπο ότι οι κυβερνήσεις Σημίτη ναρκοθέτησαν επί μια ολόκληρη 8ετία την Ελλάδα , μεταφέροντας στο μέλλον υποχρεώσεις και δάνεια στο όνομα του «εκσυγχρονισμού».
Ξέρουμε ότι η βούληση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για ήπια προσαρμογή το 2009 απορρίφθηκε με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη.
Ξέρουμε πια και το ρόλο του «μετακληθέντος» από το ΔΣ και καταδικασμένου πλέον Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος «έστειλε» τον ΓΑΠ στο Καστελλόριζο να υποδεχθεί τη Τρόικα και να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές και δυνάστες μας.
Δε έκανε, λοιπόν, σε κανέναν εντύπωση η προσπάθειά τους, κατά την τελευταία αξιολόγηση, να προστατέψουν τον Γεωργίου.
Ωμά παρενέβησαν και απαίτησαν να καθίσει «σούζα» μπροστά τους η Ελληνική Δικαιοσύνη. Έθεσαν ως προαπαιτούμενο καταβολής της χρηματοδότησης την αθώωση του Γεωργίου.
Αμ δε! Η Ελληνική Δικαιοσύνη παρέκαμψε τις παθογένειές της και στη περίπτωση του «αρχιμάγειρα» σήκωσε κεφάλι.
Η καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ τονώνει το ηθικό των αγωνιστών της αντίστασης ενός λαού, που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τα απάνθρωπα μνημόνια. Μετά απ’ όλα αυτά, θα περίμενα η ηγεσία της ΝΔ να κρατάει τα προσχήματα και να μην συνηγορεί υπέρ του Α. Γεωργίου, απαξιώντας το έργο της Κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2004-2009».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης