Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαργιώτας: Ο νέος νόμος για την Υγεία αποτελεί οπισθοδρόμηση – Μόνη καινοτομία η πρόσληψη συμβασιούχων

Μπαργιώτας: Ο νέος νόμος για την Υγεία αποτελεί οπισθοδρόμηση – Μόνη καινοτομία η πρόσληψη συμβασιούχων
"H μόνη καινοτομία είναι η πρόσληψη συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών", αναφέρει ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κ. Μπαργιώτας
«Ο νέος νόμος για την Υγεία αποτελεί οπισθοδρόμηση», αναφέρει σε συνέντευξη του  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κ. Μπαργιώτας, προσθέτοντας ότι «αντίθετα σε κάθε ευρωπαϊκή πρακτική, αγνοώντας την οικονομική πραγματικότητα, αλλά και την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σύστημα αμιγώς κρατικό, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, χωρίς χρονοδιάγραμμα».
Οπως υποστηρίζει, «στην πραγματικότητα, η μόνη καινοτομία είναι η πρόσληψη συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών».
«Δυστυχώς, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί τίποτα.
Λείπουν χρήματα και ρεαλισμός», τονίζει χαρακτηριστικά.
 Ο κ. Μπαργιώτας αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και την πρόσφατη έξοδο της χώρας στις αγορές,  σημειώνει πως «επιχειρείται από την κυβέρνηση να ταυτιστεί η έξοδος στις αγορές με την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «αν το σημείο σύγκρισης είναι το καλοκαίρι του 2015 με τα capital controls, είναι όντως μια μεγάλη ανακούφιση.
 Δυστυχώς, όμως, ο χρόνος που χάθηκε υπήρξε πολύτιμος και το κόστος δανεισμού εξακολουθεί να είναι υψηλό», αλλά και πως «σε κάθε περίπτωση, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας είναι απαραίτητες».
«Θα ήταν καλύτερα, αντί να πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση, να σοβαρευτούν», υπογραμμίζει και προσθέτει πως «από ό,τι φαίνεται, γλιτώσαμε όντως από την έξοδο από το ευρώ που προετοίμαζαν κάποιοι το 2015, όμως εξακολουθούμε να έχουμε μπροστά μας έναν Γολγοθά.
Το στοίχημα δεν έχει κερδηθεί.
Η επίτευξη σταθερής ανάπτυξης είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε μεγάλο βαθμό έχει υπονομευθεί από τις συμφωνίες της κυβέρνησης για τα πλεονάσματα και τους κόφτες.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση είναι δέσμια των αντιφάσεών της».
Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση, σημειώνει ότι η κυβέρνηση «ολοκληρώνει την κατεδάφιση της μεταρρύθμισης που δρομολόγησε το ΠΑΣΟΚ επιστέφοντας σε παλιές, αποτυχημένες συνταγές, αντιμετωπίζοντας τα πανεπιστήμια ως δημόσιες υπηρεσίες, αυξάνοντας το συγκεντρωτισμό και την κρατική παρέμβαση.
Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό και απαλλαγμένο από τον κρατισμό».   
Ακόμη, ο κ. Μπαργιώτας αναφερόμενος και στις ζυμώσεις που γίνονται στον χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, θεωρεί πως «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία». Όπως αναφέρει, «μετά το συνέδριο της ΔΗΣΥ και την γενναία πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για ανοικτές, αδιάβλητες εκλογές από τη βάση, η συγκρότηση του φορέα έχει απτό χρονοδιάγραμμα και προοπτική.
Όλοι πλέον είναι απέναντι στις ευθύνες τους και την πρόκληση να συμμετάσχουν ισότιμα σε μια διαδικασία που επιμόνως ζητούσαν.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να υποδυθεί τον ρόλο του εκφραστή της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.
 Αδυνατεί, όμως, να αρθρώσει λόγο πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο.
Η κεντροαριστερά έχει το καθήκον να επιβάλει συναινετικές προοδευτικές λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, να εκφράσει την αγωνία των μικρομεσαίων στρωμάτων για το μέλλον της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης