Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Η κυβέρνηση είναι έρμαιο μιας πολύ ζοφερής οικονομικής πραγματικότητας

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Η κυβέρνηση είναι έρμαιο μιας πολύ ζοφερής οικονομικής πραγματικότητας
Τα Μνημόνια ήταν η κατάληξη της δειλίας του πολιτικού μας συστήματος, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης
«Αφού επενδύσεις δεν έρχονται, η κυβέρνηση είναι έρμαιο μιας πολύ ζοφερής οικονομικής πραγματικότητας», αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
Όπως τονίζει, «εάν δεν πιαστεί το 3,5% πλεόνασμα το 2017, έχει συμφωνηθεί με τους ξένους οι ψηφισμένες μειώσεις συντάξεων για το 2019 να αρχίσουν εφαρμοζόμενες από το 2018.
Ο κ. Τσίπρας αν εξαναγκασθεί να μειώσει τις συντάξεις από 1/1/2018 είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει εκλογικό αιφνιδιασμό.
Γιατί, αν κόψει και άλλο τις ήδη, σχεδόν κατά 50%, κομμένες συντάξεις θα κινδυνεύσει να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ στην πλήρη κατάρρευση».
Ο κ. Λεβέντης για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, υποστηρίζει ότι «η συνέχιση του σήριαλ βλάπτει τη χώρα» και σημειώνει ότι «επειδή το πολιτικό σύστημα έδειξε δειλία και προσήλωση στον πελατειακό τρόπο που λειτουργούσε επί δεκαετίες, τα Μνημόνια ήταν η κατάληξη της δειλίας αυτής του πολιτικού μας συστήματος».  
Ξεκαθαρίζει ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν επιδιώκει συνεργασία ούτε με τον κ. Τσίπρα, ούτε με τον κ. Μητσοτάκη».
Όπως εξηγεί, «μπήκαμε στη Βουλή, προ διετίας, με την εντολή του λαού να αυξήσουμε τα εκλογικά μας ποσοστά.
Το να γίνουμε «τσόντα» του ενός ή του άλλου δεν αντιστοιχεί στις προθέσεις μας ούτε αυτό θέλει η κοινωνία.
Όταν η δύναμή μας τριπλασιαστεί, τότε να είστε σίγουροι θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας και τότε θα υποχρεωθούν οι όποιοι μελλοντικοί μας συνεταίροι στην εξουσία να σεβαστούν τις θέσεις μας.
Αισθανόμαστε αντιπάθεια με την γρήγορη αναρρίχηση σε καρέκλες».  
Εκτιμά ότι  «αν η κυβέρνηση υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, αν συγκρατήσει τις κρατικές δαπάνες, σίγουρα υπάρχει αισιοδοξία», προσθέτοντας ότι «οι κινήσεις της μαρτυρούν το αντίθετο.
Μια κυβέρνηση που κρατικοποιεί τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, μια κυβέρνηση που μονιμοποιεί συμβασιούχους, μια κυβέρνηση που με συνεχείς τροπολογίες στη Βουλή βολεύει τον κομματικό στρατό της, αυτή η κυβέρνηση κάνει αγγαρεία και όχι μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «επόμενη έξοδος στις αγορές για να γίνει πρέπει να μελετηθεί καλά, γιατί αν επιδιωχθεί χωρίς σχέδιο, κινδυνεύει να γίνει μπούμερανγκ».
Αναφορικά με την πρόσφατη καταγγελία του ότι μερικά ιδιωτικά κανάλια δεν προβάλλουν τις ανακοινώσεις του κόμματός του που δημοσιοποιούνται μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο κ. Λεβέντης αναφέρει «είναι σαφές ότι οι θέσεις της Ένωσης Κεντρώων ενοχλούν.
Ζήτησα λοιπόν από το βήμα της Βουλής ο κ. Παππάς που είναι υπουργός και υπεύθυνος για τα ΜΜΕ και για τη λειτουργία του ΕΣΡ, να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί ο αποκλεισμός κοινοβουλευτικού κόμματος και δη μετριοπαθούς και κεντρώου είναι ανήθικος.
Αν δεν κάνει το καθήκον του, θα υπάρξουν θλιβερά συμπεράσματα και θα καταφύγουμε στη δικαστική οδό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης