Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαγγελόπουλος: Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο - Η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη

Παπαγγελόπουλος: Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο - Η κυβέρνηση σέβεται τη Δικαιοσύνη
«Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της», αναφέρει ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος
«Είναι βέβαιο ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δ. Παπαγγελόπουλος.
Όπως αναφέρει, «όλοι οι άξονες της αντιπολιτευτικής της δράσης, αποδεικνύονται αδύναμοι και αναποτελεσματικοί.
Επί δύο χρόνια ζητά εκλογές, επικαλείται ανύπαρκτα προβλήματα, όπως αυτό των σχέσεων της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη και αναδεικνύει ανύπαρκτα σκάνδαλα προσπαθώντας να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου.
Τελευταία προσπάθεια ο Βαρουφάκης, η διαπραγμάτευση του 2015 και η ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου».
Για το θέμα της δημόσιας τάξης ο ίδιος σημειώνει ότι η Αθήνα είναι από τις ασφαλέστερες Ευρωπαϊκές πόλεις.
Ο κ. Παπαγγελόπουλο εκτιμά ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης και ο καθαρός πολιτικός χρόνος που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, θα απελευθερώσουν πάρα πολύ σύντομα ισχυρότατες και υγιείς δυνάμεις και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά».
Κληθείς να απαντήσει στο τι θα κάνει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των σχέσεων δικαιοσύνης και κοινωνίας αφενός, δικαιοσύνης και κυβέρνησης αφετέρου, απαντά ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Εισαγγελέων και Δικαστών ασκεί τα καθήκοντά της κάτω από αντίξοες συνθήκες με υποδειγματικό τρόπο και δικαιούται της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ελληνικού λαού», σημειώνοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν εξαιρέσεις όπου ενέργειες δικαστικών λειτουργών και δικαστικές αποφάσεις προκαλούν βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι ήδη εξαγριωμένος από τα δεινά που υφίσταται τα τελευταία χρόνια και αυτό επιτείνει τη δυσπιστία του και τη σκληρή κριτική προς όλους τους θεσμούς ακόμη και προς αυτόν της Δικαιοσύνης».
Όπως σημειώνει, «η  σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και δικαιοσύνης είναι πολύ εύκολο επομένως να αποκατασταθεί αρκεί τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης να πράξουν το καθήκον τους στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαπιστώνεται ολιγωρία, ανεπάρκεια ή και φαυλότητα.
Κυρίως όμως, πρέπει η συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστικών λειτουργών να ξεπεράσει την μέχρις ενός σημείου κατανοητή συναδελφική αλληλεγγύη και να απομονώσει τους ελάχιστους που πληγώνουν την ιδέα της δικαιοσύνης αλλά και την πλειοψηφία των έντιμων συναδέλφων τους».
Όσο για την αποκατάσταση των σχέσεων κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, ο ίδιος  θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα και τονίζει πως «η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της.
Κάποιοι βέβαια προσπάθησαν, όχι από την πλευρά της Κυβέρνησης, να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Είναι αυτοί από το χώρο της δικαιοσύνης που φοβούνται τη δημόσια κριτική και ενδεχομένως θέλουν κάτι να κρύψουν.
Είναι αυτοί που επιζητούν πέντε λεπτά δημοσιότητας που τους εξασφαλίζουν απλόχερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που στο σύνολό τους σχεδόν αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση.
Είναι τέλος και αυτοί από την αντιπολίτευση που είχαν μάθει να θεωρούν τη Δικαιοσύνη φέουδο και τη νομή της εξουσίας αποκλειστικό τους προνόμιο».
Αναφορικά με τις αντιδράσεις, από κάποιες πλευρές, που προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Θάνου στην κυβέρνηση, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για επιτομή της υποκρισίας και  διερωτάται: «Μήπως την κ. Θάνου κάποιοι την μισούν και την φοβούνται, επειδή είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδια τους;».
Ακόμη, απευθύνει ερωτήματα προς τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα της απονομής χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης