Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Αρβανιτόπουλος: Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μάς γυρίζει στο παρελθόν - Είναι αναχρονιστικό

Κ. Αρβανιτόπουλος: Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μάς γυρίζει στο παρελθόν - Είναι αναχρονιστικό
"Σε περίπτωση έκνομων και παραβατικών πράξεων το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει", αναφέρει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος
«Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μάς γυρίζει στο παρελθόν», υπογραμμίζει σε  συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.
Όπως αναφέρει, «είναι αναχρονιστικό και επαναφέρει τις παθογένειες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας, τη συναλλαγή καθηγητών και φοιτητών για την εκλογή διοικητικών οργάνων στα πανεπιστήμια, την εσωστρέφεια και το μαρασμό».
Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, «δε χωρούν ούτε άβατα, ούτε θύλακες ανομίας.
Σε περίπτωση έκνομων και παραβατικών πράξεων το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει».
Μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέλει το Πανεπιστήμιο ένα "γαλατικό χωριό", όμηρο στους "μπαχαλάκηδες", με το άσυλο να προστατεύει την παραβατικότητα και την παρανομία και οι φοιτητές να διαφθείρονται από μια κουλτούρα συναλλαγής».
Ακόμη, ο ίδιος, για το θέμα της σημαίας τονίζει πως «η κυβέρνηση είναι συνολικά αντίθετη με κάθε έννοια αριστείας, αξιολόγησης, και ευγενούς άμιλλας» και εκφράζει τους φόβους του ότι «μπολιάζουν ξανά το εκπαιδευτικό σύστημα με το λαϊκισμό της δεκαετίας του '80.
Επαναφέρουν την κουλτούρα της ήσσονος προσπάθειας και του ισοπεδωτικού εξισωτισμού».
Αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αφού σημειώνει πως είναι «μια αναγκαία διαδικασία για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος», υπογραμμίζει ότι «δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, δεν είναι ξεκαθάρισμα κομματικών λογαριασμών, ούτε συνδέεται με απολύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης