Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Η χώρα κάνει τα απαραίτητα βήματα που θα της επιτρέψουν έξοδο από τα μνημόνια μετά το καλοκαίρι του 2018

Αμανατίδης: Η χώρα κάνει τα απαραίτητα βήματα που θα της επιτρέψουν έξοδο από τα μνημόνια μετά το καλοκαίρι του 2018
"Στόχος μας η καλυτέρευση της ζωής όλων", αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης
«Η χώρα δείχνει ότι κάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα και τις μεταρρυθμίσεις, που θα της επιτρέψουν μετά το καλοκαίρι του 2018 την έξοδο από τα μνημόνια», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.
Σημειώνει ότι «το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και η επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, αναγνωρίστηκαν από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς παράγοντες και ηγέτες», αλλά και πως υπάρχει στο εξωτερικό «εικόνα εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των αποτελεσμάτων των προσπαθειών της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση».
Η χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, «αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή, που χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Ταυτόχρονα, είναι η πύλη και η γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και χώρες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, όπως η Κίνα».
Αναφερόμενος  στην αντιπολίτευση, τονίζει ότι «η αμηχανία μπροστά στα θετικά αποτελέσματα των νομοσχεδίων που λύνουν κοινωνικά προβλήματα σε μια σειρά από τομείς, όπως υγεία, παιδεία, εργασία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεγάλα έργα κ.ά., σε συνδυασμό με την αγωνία απόκρυψης των καταστροφικών πολιτικών, που εφάρμοσαν εδώ και δεκαετίες και την απουσία στρατηγικής της επόμενης μέρας για τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας, τούς οδηγεί σε μια τυφλή αντιπαράθεση, που πολλές φορές ξεπερνά τα αντιπολιτευτικά όρια και υπονομεύει τα συμφέροντα και της ίδιας της χώρας».
Αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτοί υπερασπίζονται το παλιό και τους λίγους, εμείς δημιουργούμε το νέο και υπερασπιζόμαστε τους πολλούς.
Αντίπαλοί μας, είναι τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες και εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας για τη λύση τους.
Στόχος μας η καλυτέρευση της ζωής όλων».
Ακόμη, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αμανατίδης υπενθυμίζει ότι το Δεκέμβριο του 2016 υπογράφηκε ένα σχέδιο δράσης (action plan) διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και μεταξύ άλλων προσθέτει ότι έχει δημιουργηθεί η ομάδα από την ελληνική πλευρά με εκπροσώπους από τα αρμόδια υπουργεία και η πρώτη διακρατική συνάντηση θα λάβει χώρα στο Βερολίνο περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, με το Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Έντερερ και την αντίστοιχη γερμανική ομάδα.
«Υπό το πρίσμα αυτό, καθορίζονται και τα περιθώρια διεύρυνσης σε μια συνεργασία που θα είναι πολύ πιο αποδοτική για τη χώρα μας», συμπληρώνει.
Για την 82η ΔΕΘ,  που θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει ότι «θα αποτελέσει για μία ακόμα χρονιά ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό γεγονός, όχι μόνο για τη Β. Ελλάδα, αλλά συνολικά για τη χώρα», ενώ τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης