Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Κάτω από το 20% το 2018 η ανεργία – Η ΝΔ καλλιεργεί κλίμα καταστροφολογίας

Ρ.  Αντωνοπούλου: Κάτω από το 20% το 2018 η ανεργία – Η ΝΔ καλλιεργεί κλίμα καταστροφολογίας
Προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου
Η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 20% το 2018 «σπάζοντας επιτέλους το ψυχολογικό όριο του ενός εκατομμυρίου ανέργων», εκτιμά σε συνέντευξή της στην Αυγή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου.
Όπως αναφέρει «η αλλαγή σελίδας στην οικονομία και οι παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας αποτελούν σίγουρα τους βασικούς παράγοντες της αύξησης της απασχόλησης».
Σε αυτή τη λογική, προσθέτει η κ. Αντωνοπουλου, «απευθυνόμαστε στον ιδιωτικό τομέα με προγράμματα του ΟΑΕΔ και υλοποιούμε δράσεις για να αποφύγουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό ομάδων που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας».
Υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας στους νέους και στις μεγαλύτερες ηλικίες
Περαιτέρω, εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί εφέτος στο 2%, που σε συνδυασμό με τον υπερδιπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων σε σχέση με το 2015 και την αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων κατά 8,5%, θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τέλος, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «καλλιεργεί συστηματικά ένα κλίμα καταστροφολογίας επιχειρώντας να μηδενίσει οτιδήποτε θετικό κάνει η σημερινή κυβέρνηση» και μάλιστα, όπως αναφέρει, στην προσπάθεια αυτή «έχει συμμάχους ένα μεγάλο τμήμα των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία κινδυνολογούν ασύστολα και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με στόχο να δημιουργήσουν την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε τα χειρότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης