Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Εντός του φθινοπώρου το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Εγγύηση ο Στ.Παππάς για τα διαφάνεια στον ΟΑΣΘ

Σπίρτζης: Εντός του φθινοπώρου το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Εγγύηση ο Στ.Παππάς για τα διαφάνεια στον ΟΑΣΘ
Δεν θα αφήσουμε γωνιά του ΟΑΣΘ που να μην ψαχθεί υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Την θέση πως εντός του φθινοπώρου αναμένεται να εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος υπερασπίστηκε την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στον ΟΑΣΘ, αναφέροντας πως αποτελεί εγγύηση για να μάθουν οι πολίτες τι γινόταν στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Σπίρτζης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ούτε μια γωνιά του ΟΑΣΘ που δεν θα ψάξει, τονίζοντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που τοποθετήθηκε στον ΟΑΣΘ ο Στέλιος Παππάς.
«Δεν θα αφήσουμε γωνιά του ΟΑΣΘ να μην ψαχτεί.
Άλλωστε ένας από τους λόγους που τοποθετήθηκε ο Στέλιος Παππάς είναι ακριβώς αυτός.
Το είπαμε από την πρώτη στιγμή: δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση και τη διαφάνεια του ΟΑΣΘ.
Ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1957, στις πιο μαύρες εποχές εξυπηρετώντας τους τότε μετόχους, και όχι τους Θεσσαλονικείς, ένας οργανισμός που για 60 χρόνια αποτελεί άβατο για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, για τους πολίτες, για την Πολιτεία, για τους Φορείς της πόλης, ένας οργανισμός που είχε την πολιτική δύναμη, -από ποιους άραγε την αντλούσε;-, να αγνοεί τους Δήμους και τα Δημοτικά συμβούλια.
Ένας οργανισμός που ελάμβανε εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο, από τον ελληνικό λαό χωρίς να καλύπτει στοιχειωδώς τις ανάγκες, το μεταφορικό έργο των πολιτών και τη στοιχειώδη κοινωνική πολιτική.
Ένας οργανισμός που χρωστά, παρά την υψηλότατη οικονομική αρωγή του κράτους παντού, σε εργαζόμενους, σε τράπεζες, σε προμηθευτές, στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ένας οργανισμός που υπηρέτησε και υπηρετεί τους μετόχους του, συγκεκριμένους πολιτικούς, συγκεκριμένους Δημάρχους, συγκεκριμένους προμηθευτές αλλά ποτέ τους Θεσσαλονικείς, ένας τέτοιος οργανισμός θέλει τον Παπ(π)ά του, για να τον εξομολογήσει…
Η άμισθη διαθεσιμότητα του Στέλιου και η πορεία του στη ζωή ως Πολίτης και ως επιστήμονας Οικονομολόγος, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου δίνει τα εχέγγυα, για να μάθει ο πολίτης τι και από ποιούς γινόταν» ανέφερε ο κ.Σπίρτζης.
Ερωτηθείς για την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ ο κ.Σπίρτζης διερωτήθηκε ότι πρέπει να προβληματίζει ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ ταυτίζεται σε όσα λέει με τη Νέα Δημοκρατία.
«Είναι απλά η επιβεβαίωση του κοινού μυστικού 60 χρόνων της Θεσσαλονίκης.
Ο ΟΑΣΘ δεν ήταν ένας φορέας αστικών συγκοινωνιών.
Ήταν ένας φορέας που συνέβαλε στην αναγόρευση της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσας του παρακράτους στο παρελθόν και του παλαιοκομματισμού στη σύγχρονη ιστορία και σήμερα.
Η πόλη πρέπει να απεμπλακεί από τις δυνάμεις που την εκμεταλλεύονται πολιτικά και οικονομικά, που την κρατούν καθηλωμένη.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης, προσπάθησε στο παρελθόν να συμβάλει στη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, να ερευνήσει πώς θα προμηθευτεί η πόλη σύγχρονα λεωφορεία, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, πώς θα υπάρξουν λεωφορειόδρομοι, πώς κάποιοι δεν θα προσπαθούν να καταστρέφουν τη Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων.
Είδατε να ανταποκρίνεται ο ΟΑΣΘ;
Δεν στηρίζει εμένα ο Δήμαρχος αλλά την πόλη του και τους Θεσσαλονικείς.
Δεν υπάρχει πολίτης, δεξιός ή αριστερός, που να αγαπά την Θεσσαλονίκη, και να μην ξέρει τι γινόταν από τον ΟΑΣΘ και να μη στηρίζει το εγχείρημα δημόσιων αστικών συγκοινωνιών με θεσμοθετημένη τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης» είπε ο υπ. Υποδομών.
Σε ερώτηση για το άρθρο του Κ.Λαλιώτη για τον Ανδρέα Παπανδρέου με κεντρικό μήνυμα «ποτέ με τη δεξιά» και κληθείς να το σχολιάσει ο κ.Σπίρτζης υποστήριξε ότι «οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν».
«Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου, προσπάθησαν να τις ξεθωριάσουν αναδεικνύοντας ηγεσίες, ηγετικές ομάδες και μια ιδεολογική θολούρα δήθεν μεταρρύθμισης.
Σύγκλιναν με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό.
Και αυτό ο λαός δεν το συγχωρεί, επειδή ξέρει και δεν ξεχνά και τι σημαίνει Δεξιά και ποιος συνεργάστηκε μαζί της.
Γνωρίζει ποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί της και ποιος ταυτίζεται με τις απόψεις της.
Οι απόψεις του Κώστα Λαλιώτη δεν με ξαφνιάζουν.
Επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει τις διαχωριστικές γραμμές με τη δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό.
Αν έχει ευθύνη, είναι που δεν μιλούσε τόσο καιρό και σιωπούσε όπως και πολλοί άλλοι που παρατηρούσαν την νεοφιλελεύθερη διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ και τη μετάλλαξη του.
Ο Κώστας Λαλιώτης υπηρέτησε στο Υπουργείο Υποδομών και πραγματικά έβαλε τη σφραγίδα του σε σημαντικά έργα, με θετικό πρόσημο.
Θα πρότεινα το τελευταίο έργο που πρέπει να εισφέρει να είναι η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και η απεμπλοκή μέρους τους από τον νεοφιλελεύθερο έρωτα με τη ΝΔ» τόνισε ο κ.Σπίρτζης.
Ερωτηθείς για τα επόμενα έργα της κυβέρνησης ο υπ. Υποδομών είπε ότι «υπάρχουν νέα έργα που εκτελούνται, νέα έργα που δημοπρατούνται και νέα έργα που βρίσκονται στη διαδικασία ωρίμανσης».
«Από νέα έργα προς ολοκλήρωση, τα σιδηροδρομικά έργα της ΠΑΘΕ και του προαστιακού.
Έργα πνοής για τη χώρα.
Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης, για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο και ξεκίνησε ο μεγάλος διαγωνισμός για την πρώτη φάση της γραμμής 4 του μετρό στην Αθήνα.
Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Η επέκταση των οδικών αξόνων, ο ΒΟΑΚ και η παράκαμψη της Χαλκίδας είναι έργα που μπορούν να δημοπρατηθούν σύντομα.
Δυστυχώς, δεν έχουμε τους οικονομικούς πόρους που είχαν άλλοι και αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση διαπραγματεύσεων και εγκρίσεων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τα ίδια ισχύουν για το νότιο και βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος.
Τα αντιπλημμυρικά και τα εγγειοβελτιωτικά έργα δημοπρατούνται καθημερινά.
Ωριμάζουμε τα δίκτυα γεωθερμίας και τα δίκτυα σύγχρονων συστημάτων άρδευσης.
Αν είχαμε τους οικονομικούς πόρους που υπήρχαν πριν λίγα χρόνια, δεν θα συζητούσαμε ούτε για ανεργία ούτε για ανάπτυξη.
Λύνουμε με ευρηματικότητα τα θέματα χρηματοδότησης και συνεχίζουμε.
Δίνουμε προτεραιότητα στα έργα που στηρίζουν την παραγωγική ανασυγκρότηση, στα έργα των μέσων σταθερής τροχιάς και στις κοινωνικές υποδομές» είπε ο κ.Σπίρτζης, ο οποίος αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εισιτήριο είπε ότι θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το φθινόπωρο.
«Είναι, όμως, τουλάχιστον θρασύτητα να μιλούν για τις αστικές συγκοινωνίες τα στελέχη της ΝΔ, είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.
Ανέχτηκαν κυκλώματα, οργίασαν επί των ημερών τους τα πλαστά εισιτήρια και οι διακινητές τους, απαξίωσαν τους εργαζόμενους, τις διαδικασίες και τις υποδομές.
Δεν έκαναν το προφανές για το σύστημα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έβαλαν τις εταιρείες security να φυλάσσουν τους σταθμούς και τις εγκαταστάσεις, δεν ενέταξαν ένα ευρώ για ανανέωση του στόλου και του εξοπλισμού.
Μιλούν για ό,τι διέλυσαν.
Καταγγέλλουν το σύστημα των security που εγκατέστησαν;
Να πάνε σε έναν καθρέφτη να καταγγείλουν τον εαυτό τους…» τόνισε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης